Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Plex Media Server op je Synology NAS: zo begin je

Wil je jouw Synology NAS gebruiken als een krachtige Plex Media Server om al je media te organiseren en te streamen? In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het opzetten van Plex op je Synology NAS, zodat je snel kunt genieten van je favoriete films, tv-shows, muziek en meer.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Plex Media Server installeren op je Synology NAS

Om te beginnen, log in op je Synology NAS en open het Package Center. Zoek naar Plex Media Server in de beschikbare pakketten en installeer deze op je NAS. Zodra de installatie is voltooid, open je Plex vanuit het hoofdmenu van je NAS.

Stap 2: Media toevoegen aan Plex

Na het openen van Plex, kun je beginnen met het toevoegen van je media. Klik op de knop “Media toevoegen” en selecteer de mappen waarin je films, tv-shows, muziek en andere media zijn opgeslagen op je Synology NAS. Plex zal deze mappen scannen en je media bibliotheek opbouwen.

Stap 3: Plex instellen en configureren

Ga naar de instellingen van Plex om je server te configureren. Hier kun je zaken zoals de servernaam, bibliotheekinstellingen, gebruikersaccounts en meer aanpassen. Zorg ervoor dat je de benodigde instellingen configureert om Plex optimaal te laten werken voor jouw behoeften.

Stap 4: Plex gebruiken en genieten van je media

Na het installeren, toevoegen van media en configureren van Plex, ben je klaar om te genieten van al je media. Open Plex op je Synology NAS of gebruik de Plex-app op je smart TV, computer, tablet of smartphone om toegang te krijgen tot je media bibliotheek en te beginnen met streamen.


Met Plex Media Server op je Synology NAS kun je eenvoudig al je media organiseren en streamen naar al je apparaten in huis. Of je nu films wilt kijken, muziek wilt luisteren of foto’s wilt bekijken, Plex biedt een gebruiksvriendelijke oplossing voor al je entertainmentbehoeften.

Door deze stappen te volgen, kun je snel aan de slag met Plex op je Synology NAS en profiteren van de vele functies die deze combinatie te bieden heeft. Geniet van je media in hoge kwaliteit en met gemakkelijke toegang, waar je ook bent.

Start vandaag nog met het opzetten van Plex Media Server op je Synology NAS en transformeer je NAS in een krachtige mediahub voor al je entertainment.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven