Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Outlook-fout: “Het postvak IN kan niet worden bijgewerkt”

Outlook is een van de meest gebruikte e-mailclients ter wereld, maar soms kunnen er fouten optreden die de gebruikerservaring kunnen verstoren. Een veelvoorkomende foutmelding die gebruikers kunnen tegenkomen, is de melding “Het postvak IN kan niet worden bijgewerkt”. Deze fout kan frustrerend zijn, vooral als je belangrijke e-mails mist of niet in staat bent om je inbox te openen. In dit artikel zullen we deze fout nader bekijken en enkele mogelijke oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat veroorzaakt de foutmelding “Het postvak IN kan niet worden bijgewerkt”?

Er zijn verschillende redenen waarom deze foutmelding kan optreden. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende oorzaken:

 • Netwerkproblemen: Soms kan de fout optreden als er problemen zijn met je internetverbinding of als de server van Outlook niet bereikbaar is.
 • Beschadigde Outlook-gegevensbestanden: Als de gegevensbestanden van Outlook beschadigd zijn, kan dit leiden tot problemen bij het bijwerken van je inbox.
 • Problemen met het Outlook-profiel: Een beschadigd Outlook-profiel kan ervoor zorgen dat de inbox niet correct wordt bijgewerkt.
 • Problemen met antivirussoftware: Soms kan antivirussoftware conflicten veroorzaken met Outlook, waardoor de inbox niet kan worden bijgewerkt.

Hoe kun je de foutmelding “Het postvak IN kan niet worden bijgewerkt” oplossen?

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar die je kunt proberen om deze fout op te lossen. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

Oplossing 1: Controleer je internetverbinding en de status van de Outlook-servers

Voordat je verder gaat met complexere oplossingen, is het altijd een goed idee om je internetverbinding te controleren en te controleren of de Outlook-servers actief zijn. Dit kun je doen door andere websites te openen en te controleren of je verbinding hebt. Als andere websites goed werken en je nog steeds de foutmelding krijgt, kun je doorgaan naar de volgende oplossing.

Oplossing 2: Herstel beschadigde Outlook-gegevensbestanden

Beschadigde Outlook-gegevensbestanden kunnen problemen veroorzaken bij het bijwerken van je inbox. Gelukkig heeft Outlook een ingebouwde functie om deze bestanden te herstellen. Volg deze stappen om beschadigde Outlook-gegevensbestanden te herstellen:

 1. Sluit Outlook af als het geopend is.
 2. Open het Configuratiescherm op je computer.
 3. Ga naar “Programma’s” en selecteer “Programma’s en onderdelen”.
 4. Zoek en selecteer “Microsoft Office” in de lijst met geïnstalleerde programma’s.
 5. Klik op “Wijzigen” en selecteer “Herstellen” in het volgende venster.
 6. Volg de instructies op het scherm om het herstelproces te voltooien.

Na het voltooien van deze stappen zou je Outlook-gegevensbestanden moeten zijn hersteld en zou de foutmelding niet meer moeten optreden. Probeer Outlook opnieuw te openen en controleer of de inbox correct wordt bijgewerkt.

Oplossing 3: Maak een nieuw Outlook-profiel aan

Als het herstellen van de gegevensbestanden niet heeft geholpen, kan het probleem mogelijk worden veroorzaakt door een beschadigd Outlook-profiel. Het aanmaken van een nieuw Outlook-profiel kan dit probleem oplossen. Volg deze stappen om een nieuw Outlook-profiel aan te maken:

 1. Sluit Outlook af als het geopend is.
 2. Open het Configuratiescherm op je computer.
 3. Ga naar “Mail” en klik op “E-mailaccounts”.
 4. Selecteer het huidige Outlook-profiel en klik op “Verwijderen”.
 5. Klik op “Toevoegen” om een nieuw Outlook-profiel aan te maken.
 6. Volg de instructies op het scherm om het nieuwe profiel in te stellen.

Na het aanmaken van het nieuwe Outlook-profiel kun je Outlook opnieuw openen en controleren of de foutmelding is verdwenen en of je inbox correct wordt bijgewerkt.

Oplossing 4: Schakel tijdelijk antivirussoftware uit

Antivirussoftware kan soms conflicten veroorzaken met Outlook en ervoor zorgen dat de inbox niet correct wordt bijgewerkt. Het tijdelijk uitschakelen van je antivirussoftware kan helpen om te bepalen of dit het probleem veroorzaakt. Raadpleeg de documentatie van je antivirussoftware voor instructies over hoe je deze kunt uitschakelen. Als het uitschakelen van de antivirussoftware het probleem oplost, kun je overwegen om contact op te nemen met de leverancier van de software voor verdere ondersteuning.

Conclusie

De foutmelding “Het postvak IN kan niet worden bijgewerkt” in Outlook kan frustrerend zijn, maar er zijn gelukkig oplossingen beschikbaar. Door je internetverbinding te controleren, beschadigde gegevensbestanden te herstellen, een nieuw Outlook-profiel aan te maken of antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen, kun je dit probleem mogelijk oplossen. Als geen van deze oplossingen werkt, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de ondersteuning van Outlook voor verdere assistentie.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven