Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossingen voor vastgelopen updates tijdens installatie

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Updates zijn een essentieel onderdeel van het onderhouden van een computer. Ze bieden niet alleen nieuwe functies en verbeteringen, maar ook belangrijke beveiligingspatches. Het kan echter frustrerend zijn wanneer een update vastloopt tijdens de installatie. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om dit probleem aan te pakken. In dit artikel bespreken we enkele van de meest effectieve oplossingen voor vastgelopen updates tijdens de installatie.

Oplossing 1: Controleer de internetverbinding

Een trage of onstabiele internetverbinding kan ervoor zorgen dat updates vastlopen tijdens de installatie. Het is essentieel om te controleren of je internetverbinding stabiel is voordat je updates installeert. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een betrouwbaar netwerk en controleer de snelheid van je internetverbinding. Als je merkt dat je internetverbinding traag is, probeer dan een andere verbinding te gebruiken of wacht tot je een stabielere verbinding hebt.

Oplossing 2: Sluit onnodige programma’s af

Tijdens de installatie van updates kan het handig zijn om onnodige programma’s af te sluiten. Het draaien van meerdere programma’s tegelijkertijd kan de systeembronnen belasten en de updateprocedure verstoren. Sluit alle programma’s die je op dat moment niet nodig hebt en probeer de updates opnieuw te installeren. Dit kan helpen om eventuele conflicten tussen programma’s en de update te voorkomen.

Oplossing 3: Controleer de beschikbare schijfruimte

Een gebrek aan voldoende schijfruimte kan ervoor zorgen dat updates vastlopen tijdens de installatie. Controleer of je voldoende vrije schijfruimte hebt op de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Verwijder indien nodig onnodige bestanden om ruimte vrij te maken. Het hebben van voldoende schijfruimte is essentieel voor een succesvolle update-installatie.

Oplossing 3.1: Schijfopruiming uitvoeren

Een handige tool die je kunt gebruiken om onnodige bestanden te verwijderen en schijfruimte vrij te maken, is Schijfopruiming. Deze tool is beschikbaar op Windows-computers en kan worden gebruikt om tijdelijke bestanden, cachebestanden en andere onnodige bestanden te verwijderen. Door regelmatig Schijfopruiming uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat er voldoende schijfruimte beschikbaar is voor updates.

Oplossing 3.2: Verplaats bestanden naar een externe schijf

Als je merkt dat je niet genoeg schijfruimte hebt op de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, kun je overwegen om bestanden naar een externe schijf te verplaatsen. Dit kan helpen om voldoende ruimte vrij te maken voor de update-installatie. Zorg ervoor dat je belangrijke bestanden back-upt voordat je ze verplaatst en houd er rekening mee dat je mogelijk de bestandslocaties moet bijwerken nadat je ze hebt verplaatst.

Oplossing 4: Voer een systeemherstelpunt uit

Als alle bovenstaande oplossingen niet hebben gewerkt, kun je overwegen om een systeemherstelpunt uit te voeren. Een systeemherstelpunt kan je computer terugzetten naar een eerdere staat waarin alles naar behoren werkte. Dit kan helpen om eventuele problemen met de update-installatie ongedaan te maken. Houd er echter rekening mee dat je wijzigingen die na het systeemherstelpunt zijn aangebracht, mogelijk verliest.

Oplossing 4.1: Een systeemherstelpunt maken

Voordat je een systeemherstelpunt uitvoert, is het raadzaam om een nieuw herstelpunt te maken. Hierdoor kun je, indien nodig, teruggaan naar de huidige staat van je computer. Om een systeemherstelpunt te maken, ga je naar het Configuratiescherm, selecteer je ‘Systeem en beveiliging’ en klik je op ‘Systeem’. Klik op ‘Systeembeveiliging’ en volg de instructies om een nieuw herstelpunt te maken.

Oplossing 4.2: Een systeemherstelpunt uitvoeren

Om een systeemherstelpunt uit te voeren, ga je naar het Configuratiescherm, selecteer je ‘Systeem en beveiliging’ en klik je op ‘Systeem’. Klik op ‘Systeembeveiliging’ en selecteer ‘Systeemherstel’. Volg de instructies op het scherm om een herstelpunt te selecteren en het herstelproces te starten. Zorg ervoor dat je een recent herstelpunt selecteert dat is gemaakt voordat de problemen met de update-installatie begonnen.


Met deze oplossingen kun je vastgelopen updates tijdens de installatie effectief aanpakken. Controleer je internetverbinding, sluit onnodige programma’s af, controleer de beschikbare schijfruimte en voer indien nodig een systeemherstelpunt uit. Als je problemen blijft ondervinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren en je computerproblemen op te lossen.

Disclaimer

Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Het opvolgen van de genoemde oplossingen is op eigen risico. Raadpleeg een professionele IT-ondersteuningsprovider als je twijfelt of hulp nodig hebt bij het oplossen van computerproblemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven