Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossingen voor problemen met afdrukken van specifieke bestandstypen

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Als je regelmatig problemen ondervindt bij het afdrukken van specifieke bestandstypen, ben je niet alleen. Veel mensen hebben te maken met afdrukproblemen, vooral als het gaat om bestanden die niet standaard zijn of een complexe opmaak hebben. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om deze problemen aan te pakken. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende problemen bespreken en effectieve oplossingen bieden.

Probleem 1: Onleesbare tekst bij het afdrukken van PDF-bestanden

Een veelvoorkomend probleem bij het afdrukken van PDF-bestanden is dat de tekst onleesbaar wordt weergegeven. Dit kan te maken hebben met de instellingen van je printer of met de manier waarop het PDF-bestand is gemaakt. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de printerinstellingen: Zorg ervoor dat de printerinstellingen correct zijn geconfigureerd. Controleer of de juiste papiergrootte is geselecteerd en of de afdrukresolutie geschikt is voor het afdrukken van tekst.
  • Gebruik een andere PDF-viewer: Soms kan het probleem worden veroorzaakt door de PDF-viewer die je gebruikt. Probeer een andere viewer, zoals Adobe Acrobat Reader, om te zien of het probleem zich blijft voordoen.
  • Converteer het PDF-bestand naar een ander formaat: Als het probleem aanhoudt, kun je proberen het PDF-bestand naar een ander formaat te converteren, zoals een Word-document. Dit kan helpen bij het behouden van de opmaak en het voorkomen van onleesbare tekst.

Probleem 2: Ontbrekende afbeeldingen bij het afdrukken van Word-documenten

Een ander veelvoorkomend probleem is het ontbreken van afbeeldingen bij het afdrukken van Word-documenten. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als de afbeeldingen belangrijke informatie bevatten. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de instellingen van het Word-document: Zorg ervoor dat de afbeeldingen correct zijn ingevoegd en dat ze niet zijn verborgen of verwijderd. Controleer ook of de afbeeldingen correct worden weergegeven in de afdrukvoorbeeldweergave.
  • Update de printerstuurprogramma’s: Soms kan het probleem worden veroorzaakt door verouderde printerstuurprogramma’s. Zorg ervoor dat je de nieuwste stuurprogramma’s voor je printer hebt geïnstalleerd.
  • Converteer het Word-document naar een ander bestandstype: Als het probleem aanhoudt, kun je proberen het Word-document naar een ander bestandstype te converteren, zoals een PDF. Dit kan helpen bij het behouden van de afbeeldingen en het voorkomen van problemen bij het afdrukken.

Probleem 3: Foutmeldingen bij het afdrukken van Excel-spreadsheets

Excel-spreadsheets kunnen soms foutmeldingen veroorzaken bij het afdrukken, vooral als ze complexe formules of grafieken bevatten. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de afdrukinstellingen: Zorg ervoor dat de afdrukinstellingen correct zijn geconfigureerd. Controleer of de juiste pagina’s zijn geselecteerd en of de afdrukstand overeenkomt met de inhoud van de spreadsheet.
  • Verwijder complexe formules of grafieken: Als de foutmeldingen worden veroorzaakt door complexe formules of grafieken, kun je proberen deze tijdelijk te verwijderen en opnieuw af te drukken. Als het afdrukken dan wel lukt, kun je proberen de formules of grafieken te vereenvoudigen.
  • Converteer de spreadsheet naar een ander bestandstype: Als het probleem aanhoudt, kun je proberen de spreadsheet naar een ander bestandstype te converteren, zoals een PDF of een afbeelding. Dit kan helpen bij het behouden van de gegevens en het voorkomen van foutmeldingen bij het afdrukken.

Oplossingen voor problemen met afdrukken van specifieke bestandstypen kunnen variëren, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Door de bovenstaande suggesties te volgen, kun je hopelijk de meeste afdrukproblemen oplossen en weer probleemloos documenten afdrukken.

Heb je nog steeds problemen met het afdrukken van specifieke bestandstypen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en je te helpen bij het oplossen van al je afdrukproblemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven