Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossing: 404 Foutpagina niet gevonden in WordPress

Heb je ooit de frustratie ervaren van het landen op een 404 foutpagina bij het bezoeken van een website? Het kan een teleurstellende ervaring zijn, vooral als je op zoek was naar specifieke informatie. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je de 404 foutpagina in WordPress kunt oplossen, zodat je bezoekers een betere gebruikerservaring kunnen hebben.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is een 404 foutpagina?

Een 404 foutpagina is een HTTP-statuscode die aangeeft dat de pagina die je probeert te bereiken niet kan worden gevonden op de server. Dit kan gebeuren als de URL van de pagina is gewijzigd, verwijderd of als er een tikfout is gemaakt bij het invoeren van de URL.

In WordPress wordt standaard een 404 foutpagina weergegeven wanneer een bezoeker een niet-bestaande pagina probeert te openen. Deze standaardfoutpagina is meestal niet erg informatief en kan de gebruikerservaring negatief beïnvloeden.

Waarom is het belangrijk om de 404 foutpagina op te lossen?

De 404 foutpagina kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring van je website. Als bezoekers herhaaldelijk op een niet-functionerende pagina terechtkomen, kan dit frustrerend zijn en ervoor zorgen dat ze je website verlaten. Dit kan leiden tot een hoger bouncepercentage en minder betrokkenheid van gebruikers.

Bovendien kan een slecht ontworpen 404 foutpagina de geloofwaardigheid van je website schaden. Het kan de indruk wekken dat je website verouderd is of niet goed wordt onderhouden. Door de 404 foutpagina op te lossen en te verbeteren, kun je het vertrouwen van je bezoekers vergroten en ervoor zorgen dat ze langer op je website blijven.

Hoe los je de 404 foutpagina op in WordPress?

Gelukkig is het oplossen van de 404 foutpagina in WordPress vrij eenvoudig. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

1. Gebruik een aangepaste 404 pagina

De eerste stap is om een aangepaste 404 pagina te maken die beter past bij het ontwerp van je website en nuttige informatie biedt aan de bezoekers. Je kunt dit doen door een nieuw bestand genaamd “404.php” te maken in je WordPress-thema.

In dit bestand kun je HTML en PHP gebruiken om de gewenste inhoud weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld een bericht toevoegen waarin je uitlegt dat de pagina niet kan worden gevonden en suggesties geven voor andere relevante pagina’s op je website.

Om de aangepaste 404 pagina in te schakelen, moet je deze uploaden naar de map van je WordPress-thema via een FTP-client of het bestandsbeheer van je hostingprovider.

2. Gebruik een WordPress-plugin

Als je niet bekend bent met het bewerken van themabestanden of als je liever een meer gebruiksvriendelijke oplossing wilt, kun je een WordPress-plugin gebruiken om de 404 foutpagina aan te passen. Er zijn verschillende plugins beschikbaar die je kunt installeren en activeren om dit te doen.

Een populaire plugin voor het aanpassen van de 404 foutpagina is “404page – your smart custom 404 error page”. Met deze plugin kun je eenvoudig een aangepaste 404 pagina maken met behulp van een visuele editor. Je kunt tekst, afbeeldingen en andere inhoud toevoegen om de pagina informatiever en aantrekkelijker te maken.

3. Redirect de 404 foutpagina

Als je een pagina hebt verwijderd of de URL ervan hebt gewijzigd, kun je overwegen om een redirect in te stellen van de oude URL naar een nieuwe pagina. Dit zorgt ervoor dat bezoekers die de oude URL proberen te openen automatisch worden doorgestuurd naar de nieuwe pagina.

Om een redirect in te stellen, kun je een redirect-plugin gebruiken, zoals “Redirection”. Met deze plugin kun je eenvoudig redirects maken en beheren vanuit je WordPress-dashboard. Je kunt aangeven welke URL moet worden doorgestuurd en naar welke nieuwe URL deze moet verwijzen.

Conclusie

De 404 foutpagina kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en geloofwaardigheid van je website. Door de 404 foutpagina op te lossen en te verbeteren, kun je ervoor zorgen dat bezoekers een betere ervaring hebben en langer op je website blijven.

In dit artikel hebben we enkele oplossingen besproken, zoals het gebruik van een aangepaste 404 pagina, het gebruik van een WordPress-plugin en het instellen van redirects. Kies de oplossing die het beste bij je past en implementeer deze op je WordPress-website.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van de 404 foutpagina in WordPress? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven