Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met Windows-updatefouten

Windows-updates zijn essentieel voor het goed functioneren van je computer. Ze bieden nieuwe functies, verbeterde beveiliging en bugfixes. Het is echter niet ongebruikelijk om af en toe problemen tegen te komen bij het installeren van updates. Windows-updatefouten kunnen frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze op te lossen. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende Windows-updatefouten bespreken en je begeleiden bij het oplossen ervan.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Windows-updatefout 0x80070002

Een van de meest voorkomende Windows-updatefouten is foutcode 0x80070002. Deze fout treedt meestal op wanneer Windows niet in staat is om de benodigde bestanden te vinden of te downloaden voor de update. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

 1. Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt voordat je de update probeert te installeren. Een trage of onstabiele verbinding kan ervoor zorgen dat de update niet correct wordt gedownload.
 2. Controleer je opslagruimte: Zorg ervoor dat je voldoende vrije ruimte hebt op je harde schijf. Windows heeft voldoende ruimte nodig om de updatebestanden te downloaden en te installeren.
 3. Voer de Windows Update-probleemoplosser uit: Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser die automatisch veelvoorkomende updatefouten kan detecteren en oplossen. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Problemen oplossen” en selecteer “Problemen met Windows Update oplossen”. Volg de instructies op het scherm om de probleemoplosser uit te voeren.
 4. Reset de Windows Update-componenten: Soms kunnen beschadigde Windows Update-componenten de oorzaak zijn van de fout. Je kunt proberen de Windows Update-componenten te resetten door de volgende stappen uit te voeren:
  1. Open een opdrachtprompt als beheerder.
  2. Typ de volgende commando’s en druk na elk commando op Enter:
   net stop wuauserv
   net stop cryptSvc
   net stop bits
   net stop msiserver
   ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
   ren C:\Windows\System32\catroot2 catroot2.old
   net start wuauserv
   net start cryptSvc
   net start bits
   net start msiserver
 5. Voer een schijfcontrole uit: Een beschadigde harde schijf kan ook de oorzaak zijn van de updatefout. Voer een schijfcontrole uit om eventuele problemen met je harde schijf te detecteren en op te lossen. Open een opdrachtprompt als beheerder en typ het commando chkdsk C: /f. Vervang “C:” door de schijfletter van je harde schijf.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kun je overwegen om contact op te nemen met een professionele technicus. Zij kunnen je helpen bij het diagnosticeren en oplossen van complexere problemen met Windows-updatefouten.


Windows-updatefout 0x80070057

Een andere veelvoorkomende Windows-updatefout is foutcode 0x80070057. Deze fout treedt meestal op wanneer er een probleem is met de instellingen van Windows Update of wanneer er beschadigde updatebestanden zijn gedownload. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

 1. Voer de Windows Update-probleemoplosser uit: Zoals eerder vermeld, heeft Windows een ingebouwde probleemoplosser die veelvoorkomende updatefouten kan detecteren en oplossen. Voer de probleemoplosser uit zoals beschreven in de vorige sectie.
 2. Verwijder beschadigde updatebestanden: Soms kunnen beschadigde updatebestanden de oorzaak zijn van de fout. Je kunt proberen de beschadigde bestanden handmatig te verwijderen door de volgende stappen uit te voeren:
  1. Open een opdrachtprompt als beheerder.
  2. Typ het commando net stop wuauserv en druk op Enter.
  3. Navigeer naar de map “C:\Windows\SoftwareDistribution” en verwijder alle bestanden en mappen in deze map.
  4. Typ het commando net start wuauserv en druk op Enter.
 3. Controleer de instellingen van Windows Update: Zorg ervoor dat de instellingen van Windows Update correct zijn geconfigureerd. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Windows Update” en selecteer “Instellingen wijzigen”. Controleer of de juiste opties zijn geselecteerd en pas ze indien nodig aan.
 4. Voer een systeemherstel uit: Als alle andere stappen niet werken, kun je overwegen om een systeemherstel uit te voeren. Hiermee wordt je computer teruggezet naar een eerdere staat waarin Windows-updatefouten mogelijk niet aanwezig waren. Ga naar het Configuratiescherm, zoek naar “Systeem” en selecteer “Systeemherstel”. Volg de instructies op het scherm om een herstelpunt te selecteren en het systeemherstelproces te voltooien.

Als je na het uitvoeren van deze stappen nog steeds problemen hebt met Windows-updatefouten, raden we aan om contact op te nemen met een professionele technicus. Zij hebben de expertise om complexe problemen op te lossen en je te helpen bij het herstellen van je Windows-updatefunctionaliteit.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Met de hierboven beschreven stappen kun je veelvoorkomende Windows-updatefouten oplossen en ervoor zorgen dat je computer up-to-date blijft. Het is belangrijk om regelmatig Windows-updates te installeren om de beveiliging en prestaties van je systeem te waarborgen. Als je echter merkt dat je regelmatig problemen hebt met Windows-updatefouten, is het raadzaam om een professionele technicus te raadplegen om de onderliggende oorzaak van het probleem te achterhalen.

Met de juiste kennis en tools kun je de meeste Windows-updatefouten zelf oplossen. Blijf geduldig en volg de stappen zorgvuldig. Voor je het weet, geniet je weer van een probleemloze Windows-update-ervaring!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven