Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met ontoegankelijke bestanden op een USB-drive

USB-drives zijn handige apparaten die ons in staat stellen om bestanden gemakkelijk over te dragen en op te slaan. Helaas kunnen er soms problemen optreden waardoor we geen toegang hebben tot de bestanden op onze USB-drive. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als er belangrijke documenten of foto’s op staan. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze problemen op te lossen en je bestanden te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleer de fysieke verbinding

Voordat je begint met het oplossen van het probleem, is het belangrijk om te controleren of de USB-drive correct is aangesloten op je computer. Controleer of de USB-poort goed werkt en probeer de drive op een andere poort aan te sluiten. Als je een USB-hub gebruikt, probeer dan rechtstreeks op de computer aan te sluiten om eventuele compatibiliteitsproblemen uit te sluiten.

Stap 2: Controleer de schijf in Verkenner

Open Verkenner (Windows) of Finder (Mac) en zoek de USB-drive in de lijst met schijven en apparaten. Als de drive wordt weergegeven, maar je kunt er geen toegang toe krijgen, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer “Eigenschappen” (Windows) of “Info” (Mac) om meer informatie te krijgen over het probleem. Mogelijk wordt er een foutmelding weergegeven die je kan helpen bij het diagnosticeren van het probleem.

Stap 3: Gebruik de ingebouwde Windows-tool voor het controleren van schijffouten

Windows heeft een ingebouwde tool genaamd “Check Disk” waarmee je fouten op de schijf kunt controleren en repareren. Om deze tool te gebruiken, open je een opdrachtpromptvenster als beheerder en typ je het volgende commando:

chkdsk /f X:

Vervang ‘X’ door de stationsletter van je USB-drive. Druk op Enter om het commando uit te voeren. De tool zal de schijf controleren en eventuele fouten herstellen. Houd er rekening mee dat dit proces enige tijd kan duren, afhankelijk van de grootte van de schijf en de hoeveelheid gegevens.

Stap 4: Gebruik dataherstelsoftware

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen om toegang te krijgen tot je bestanden, kan het zijn dat de USB-drive beschadigd is. In dit geval kun je dataherstelsoftware proberen om je bestanden te herstellen. Er zijn verschillende gratis en betaalde programma’s beschikbaar die je kunt gebruiken. Volg de instructies van de software om de herstelprocedure uit te voeren.

Stap 5: Formatteer de USB-drive

Als geen van de bovenstaande stappen heeft gewerkt, kan het nodig zijn om de USB-drive te formatteren. Houd er rekening mee dat dit alle gegevens op de schijf zal verwijderen, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt van je bestanden voordat je doorgaat. Om de drive te formatteren, ga je naar Verkenner (Windows) of Finder (Mac), zoek je de USB-drive, klik je er met de rechtermuisknop op en selecteer je “Formatteren”. Volg de instructies op het scherm om het formatteringsproces te voltooien.


Oplossen van problemen met ontoegankelijke bestanden op een USB-drive is mogelijk, maar het kan wat tijd en moeite kosten. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je hopelijk je bestanden herstellen en weer toegang krijgen tot je USB-drive. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken van je belangrijke bestanden om verlies van gegevens te voorkomen. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor verdere assistentie.


Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen met ontoegankelijke bestanden op een USB-drive? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven