Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met e-mailverzending vanuit zakelijke netwerken

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

E-mail is een essentieel communicatiemiddel in zakelijke omgevingen. Het stelt bedrijven in staat om snel en efficiënt informatie uit te wisselen met klanten, partners en medewerkers. Maar soms kunnen er problemen optreden bij het verzenden van e-mails vanuit zakelijke netwerken. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.

Probleem 1: E-mails worden niet verzonden

Een veelvoorkomend probleem is dat e-mails niet worden verzonden vanuit zakelijke netwerken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verkeerd geconfigureerde e-mailinstellingen, geblokkeerde poorten of problemen met de e-mailserver. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de e-mailinstellingen: Zorg ervoor dat de e-mailinstellingen correct zijn geconfigureerd, inclusief de juiste serveradressen, poortnummers en verificatiemethoden.
  • Controleer de firewallinstellingen: Controleer of de firewall op het zakelijke netwerk de e-mailverzending niet blokkeert. Pas indien nodig de firewallinstellingen aan om de juiste poorten open te stellen.
  • Neem contact op met de IT-afdeling: Als de bovenstaande stappen niet werken, neem dan contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor verdere assistentie.

Probleem 2: E-mails belanden in de spamfolder

Een ander veelvoorkomend probleem is dat e-mails vanuit zakelijke netwerken in de spamfolder van de ontvanger terechtkomen. Dit kan gebeuren als de e-mail als spam wordt gemarkeerd door de e-mailprovider van de ontvanger. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de e-mailinhoud: Zorg ervoor dat de e-mail geen verdachte inhoud bevat die als spam kan worden geïdentificeerd. Vermijd het gebruik van overdreven promotionele taal, veelvuldig gebruik van hoofdletters en het toevoegen van verdachte bijlagen.
  • Gebruik een betrouwbare e-mailprovider: Als uw e-mails nog steeds als spam worden gemarkeerd, overweeg dan om over te stappen naar een betrouwbare e-mailprovider met een goede reputatie.
  • Voeg een digitale handtekening toe: Het toevoegen van een digitale handtekening aan uw e-mails kan helpen om de betrouwbaarheid van uw berichten te vergroten en te voorkomen dat ze als spam worden gemarkeerd.

Probleem 3: E-mails worden geblokkeerd door beveiligingsmaatregelen

Sommige zakelijke netwerken hebben strenge beveiligingsmaatregelen die e-mails kunnen blokkeren als ze als potentieel schadelijk worden beschouwd. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  • Controleer de e-mailbijlagen: Verwijder eventuele verdachte bijlagen die mogelijk als schadelijk worden beschouwd door de beveiligingsmaatregelen van het zakelijke netwerk.
  • Gebruik versleuteling: Overweeg het gebruik van versleutelingstechnologieën zoals S/MIME of PGP om de beveiliging van uw e-mails te verbeteren en te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.
  • Neem contact op met de IT-afdeling: Als uw e-mails nog steeds worden geblokkeerd, neem dan contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor verdere assistentie en om te controleren of er specifieke beveiligingsmaatregelen zijn die van invloed kunnen zijn op de e-mailverzending.

Oplossen van problemen met e-mailverzending vanuit zakelijke netwerken kan soms uitdagend zijn, maar met de juiste kennis en aanpak kunnen de meeste problemen worden opgelost. Door de e-mailinstellingen te controleren, de firewall- en beveiligingsmaatregelen aan te passen en indien nodig contact op te nemen met de IT-afdeling, kun je de e-mailverzending vanuit je zakelijke netwerk weer soepel laten verlopen.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van problemen met e-mailverzending vanuit zakelijke netwerken? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven