Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van problemen met e-mails die worden teruggestuurd als onbestelbaar

E-mails zijn een essentieel communicatiemiddel geworden in ons dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Het is frustrerend wanneer je een e-mail stuurt en deze wordt teruggestuurd als onbestelbaar. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig zijn er manieren om deze problemen op te lossen. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken van onbestelbare e-mails bespreken en tips geven om deze problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Oorzaken van onbestelbare e-mails

Er zijn verschillende redenen waarom een e-mail als onbestelbaar kan worden teruggestuurd. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende oorzaken:

  • Ongeldige e-mailadressen: Het kan voorkomen dat je per ongeluk een typfout hebt gemaakt in het e-mailadres van de ontvanger. Controleer altijd zorgvuldig of het e-mailadres correct is voordat je de e-mail verstuurt.
  • Volle mailbox: Als de mailbox van de ontvanger vol is, kan de e-mail niet worden afgeleverd. In dit geval moet de ontvanger ruimte vrijmaken in zijn of haar mailbox voordat de e-mail opnieuw kan worden afgeleverd.
  • Spamfilters: Spamfilters kunnen e-mails als onbestelbaar markeren als ze bepaalde kenmerken hebben die als verdacht worden beschouwd. Zorg ervoor dat je e-mail geen verdachte inhoud bevat en vermijd het gebruik van veelvuldige links of bijlagen.
  • Blacklistings: Het kan voorkomen dat de e-mailserver van de ontvanger op een zwarte lijst staat. Dit kan gebeuren als de server wordt beschouwd als een bron van spam. In dit geval moet de beheerder van de e-mailserver de server laten verwijderen van de zwarte lijst.

Tips voor het oplossen van problemen

Als je merkt dat je e-mails regelmatig als onbestelbaar worden teruggestuurd, zijn hier enkele tips die je kunt volgen om deze problemen op te lossen:

  • Controleer het e-mailadres: Controleer altijd zorgvuldig of het e-mailadres van de ontvanger correct is. Een kleine typfout kan ervoor zorgen dat de e-mail niet kan worden afgeleverd.
  • Neem contact op met de ontvanger: Als je vermoedt dat de e-mail niet is afgeleverd vanwege een volle mailbox of een andere reden, neem dan contact op met de ontvanger om het probleem te bespreken en een oplossing te vinden.
  • Pas de inhoud van de e-mail aan: Als je merkt dat je e-mails vaak als spam worden gemarkeerd, pas dan de inhoud van de e-mail aan. Vermijd verdachte woorden en zorg ervoor dat de e-mail een duidelijk en legitiem doel heeft.
  • Controleer de serverinstellingen: Als je vermoedt dat je server op een zwarte lijst staat, controleer dan de instellingen van je e-mailserver en neem indien nodig contact op met de beheerder om het probleem op te lossen.

Door deze tips te volgen, kun je de meeste problemen met onbestelbare e-mails oplossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de oorzaak van het probleem te achterhalen voordat je actie onderneemt.


Oplossen van problemen met e-mails die worden teruggestuurd als onbestelbaar is van groot belang om ervoor te zorgen dat je communicatie soepel verloopt. Door de oorzaken van onbestelbare e-mails te begrijpen en de juiste stappen te nemen om deze problemen op te lossen, kun je ervoor zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Oplossen van problemen met e-mails die worden teruggestuurd als onbestelbaar kan soms lastig zijn, maar met de juiste kennis en stappen kun je deze problemen effectief aanpakken.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je e-mails succesvol worden afgeleverd en dat je communicatieproces soepel verloopt. Blijf geduldig en volg de juiste stappen om problemen met onbestelbare e-mails op te lossen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven