Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Oplossen van de ‘Mixed Content’ fout in WordPress

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

WordPress is een populair contentmanagementsysteem dat wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Het stelt gebruikers in staat om eenvoudig en snel websites te maken en te beheren. Een veelvoorkomend probleem waar WordPress-gebruikers mee te maken kunnen krijgen, is de ‘Mixed Content’ fout.

De ‘Mixed Content’ fout treedt op wanneer een website zowel beveiligde (HTTPS) als niet-beveiligde (HTTP) inhoud bevat. Dit kan gebeuren wanneer een website is overgeschakeld van HTTP naar HTTPS, maar sommige elementen, zoals afbeeldingen, scripts of links, nog steeds worden geladen via HTTP. Dit kan leiden tot beveiligingswaarschuwingen in moderne webbrowsers, omdat de niet-beveiligde inhoud de beveiliging van de website kan compromitteren.

Om de ‘Mixed Content’ fout in WordPress op te lossen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Hieronder volgen enkele oplossingen die je kunt proberen:

1. Controleer en wijzig de bronnen van niet-beveiligde inhoud

De eerste stap is om te controleren welke bronnen van niet-beveiligde inhoud op je website worden geladen. Dit kunnen afbeeldingen, scripts, stylesheets of andere elementen zijn. Je kunt de bronnen van niet-beveiligde inhoud vinden door de broncode van je website te inspecteren.

Als je de bronnen van niet-beveiligde inhoud hebt geïdentificeerd, moet je ervoor zorgen dat ze worden geladen via HTTPS in plaats van HTTP. Dit kan meestal worden gedaan door de URL’s van de bronnen bij te werken naar hun HTTPS-versies. Als je bijvoorbeeld een afbeelding hebt met de URL “http://www.example.com/image.jpg”, moet je deze wijzigen naar “https://www.example.com/image.jpg”.

2. Gebruik een plugin voor het oplossen van ‘Mixed Content’

Als je niet bekend bent met het bewerken van de broncode van je website, kun je een plugin gebruiken om de ‘Mixed Content’ fout op te lossen. Er zijn verschillende WordPress-plugins beschikbaar die automatisch alle niet-beveiligde inhoud op je website detecteren en bijwerken naar HTTPS.

Een populaire plugin voor het oplossen van ‘Mixed Content’ fouten is de Really Simple SSL-plugin. Deze plugin detecteert automatisch alle niet-beveiligde inhoud op je website en past de URL’s aan naar HTTPS. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren en activeren, en deze zal de rest voor je doen.

3. Controleer je thema en plugins

Soms kan de ‘Mixed Content’ fout worden veroorzaakt door het thema of een van de geïnstalleerde plugins op je WordPress-website. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel je thema als al je plugins up-to-date zijn. Ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten en compatibiliteitsproblemen op te lossen.

Als je thema of een van je plugins verouderd is, kan dit leiden tot de ‘Mixed Content’ fout. Zorg ervoor dat je de nieuwste versies van je thema en plugins gebruikt en controleer of er updates beschikbaar zijn. Als er updates beschikbaar zijn, installeer deze dan en controleer of de ‘Mixed Content’ fout is opgelost.


Oplossen van de ‘Mixed Content’ fout in WordPress kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen en tools kun je dit probleem snel en effectief aanpakken. Door ervoor te zorgen dat alle inhoud op je website wordt geladen via HTTPS, kun je de beveiliging van je website verbeteren en ervoor zorgen dat je bezoekers een veilige en betrouwbare ervaring hebben.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van de ‘Mixed Content’ fout in WordPress? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Oplossen van de ‘Mixed Content’ fout in WordPress kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen en tools kun je dit probleem snel en effectief aanpakken.

Met de bovenstaande oplossingen kun je de ‘Mixed Content’ fout in WordPress oplossen en ervoor zorgen dat je website veilig en betrouwbaar is. Door HTTPS te gebruiken voor alle inhoud op je website, kun je de beveiliging verbeteren en ervoor zorgen dat je bezoekers een positieve gebruikerservaring hebben.

Heb je nog vragen of heb je hulp nodig bij het oplossen van de ‘Mixed Content’ fout in WordPress? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te helpen!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven