Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Microsoft Excel-crashes: Wat te doen

Microsoft Excel is een krachtige tool die veel gebruikt wordt voor het maken en bewerken van spreadsheets. Het is echter niet ongewoon om af en toe te maken te krijgen met crashes en foutmeldingen tijdens het werken met Excel. Deze crashes kunnen frustrerend zijn en kunnen ervoor zorgen dat je gegevens verliest en kostbare tijd verspilt. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken van Excel-crashes bespreken en enkele oplossingen bieden om deze problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Controleer op beschikbare updates

Een van de eerste stappen die je kunt nemen bij het oplossen van Excel-crashes, is het controleren op beschikbare updates voor het programma. Microsoft brengt regelmatig updates uit om bugs en beveiligingsproblemen aan te pakken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van Excel gebruikt om mogelijke crashproblemen te voorkomen.

2. Schakel invoegtoepassingen uit

Soms kunnen invoegtoepassingen conflicten veroorzaken met Excel en ervoor zorgen dat het programma crasht. Het is de moeite waard om te controleren of een van de geïnstalleerde invoegtoepassingen de boosdoener is. Je kunt dit doen door Excel te openen in de veilige modus. Als Excel zonder problemen werkt in de veilige modus, kun je proberen de invoegtoepassingen één voor één uit te schakelen om te bepalen welke de crash veroorzaakt.

3. Repareer beschadigde bestanden

Soms kan een beschadigd Excel-bestand ervoor zorgen dat het programma crasht. Gelukkig heeft Excel een ingebouwde functie waarmee je beschadigde bestanden kunt herstellen. Open Excel en ga naar “Bestand” > “Openen”. Blader naar het beschadigde bestand en selecteer het. Klik vervolgens op het pijltje naast de knop “Openen” en kies “Openen en herstellen”. Hiermee wordt geprobeerd het beschadigde bestand te herstellen en hopelijk voorkomt dit verdere crashes.

4. Controleer de systeemvereisten

Excel kan crashen als je systeem niet voldoet aan de minimale systeemvereisten. Controleer of je computer voldoet aan de vereisten van Excel, zoals de juiste versie van Windows, voldoende geheugen en voldoende schijfruimte. Als je computer niet aan de vereisten voldoet, kan dit de oorzaak zijn van de crashes en moet je mogelijk upgraden naar een geschikter systeem.

5. Schakel hardwareversnelling uit

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het uitschakelen van hardwareversnelling in Excel crashes heeft opgelost. Om dit te doen, open je Excel en ga je naar “Bestand” > “Opties”. Klik op “Geavanceerd” en zoek de sectie “Weergave”. Schakel het selectievakje “Hardwareversnelling uitschakelen” in en klik op “OK”. Start Excel opnieuw op en controleer of de crashes zijn opgelost.

Conclusie

Microsoft Excel-crashes kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je deze problemen oplossen en weer probleemloos werken met je spreadsheets. Controleer regelmatig op updates, schakel invoegtoepassingen uit, repareer beschadigde bestanden, controleer de systeemvereisten en schakel hardwareversnelling uit indien nodig. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts via telefoonnummer 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven