Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Malwarepreventie voor thuiswerkers

Met de opkomst van thuiswerken als gevolg van de wereldwijde pandemie, is het belangrijker dan ooit om bewust te zijn van de risico’s van malware. Malware, oftewel schadelijke software, kan ernstige schade aanrichten aan je computer en persoonlijke gegevens. In dit artikel delen we enkele essentiële tips voor thuiswerkers om zichzelf te beschermen tegen malware en een veilige werkomgeving te creëren.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Houd je besturingssysteem up-to-date

Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om malware te voorkomen, is ervoor zorgen dat je besturingssysteem altijd up-to-date is. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit die beveiligingslekken dichten en nieuwe beveiligingsfuncties toevoegen. Zorg ervoor dat je automatische updates hebt ingeschakeld, zodat je altijd de nieuwste bescherming hebt.

2. Installeer een betrouwbare antivirussoftware

Een antivirusprogramma is een essentieel hulpmiddel om malware te detecteren en te verwijderen. Kies een gerenommeerde antivirussoftware en zorg ervoor dat deze regelmatig wordt bijgewerkt. Voer regelmatig volledige systeemscans uit om eventuele malware op te sporen en te verwijderen.

3. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen en links

Malware kan vaak worden verspreid via e-mailbijlagen en schadelijke links. Wees uiterst voorzichtig bij het openen van bijlagen, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende afzenders. Klik niet zomaar op links in e-mails, zelfs als ze afkomstig lijken te zijn van vertrouwde bronnen. Controleer altijd de afzender en wees op je hoede voor verdachte inhoud.

4. Gebruik sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie

Een zwak wachtwoord maakt het voor hackers gemakkelijker om toegang te krijgen tot je accounts en malware te verspreiden. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor al je accounts en vermijd het gebruik van persoonlijke informatie. Bovendien is het raadzaam om tweestapsverificatie in te schakelen, waarbij je naast je wachtwoord een extra verificatiestap moet doorlopen, zoals het invoeren van een verificatiecode die naar je telefoon wordt gestuurd.

5. Maak regelmatig back-ups van je gegevens

Een back-up van je gegevens kan van onschatbare waarde zijn als je slachtoffer wordt van malware. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van al je belangrijke bestanden en bewaar deze op een externe harde schijf of in de cloud. Als je gegevens worden versleuteld door ransomware, kun je deze eenvoudig herstellen vanaf je back-up zonder losgeld te betalen.

6. Wees op je hoede voor verdachte websites

Malware kan ook worden verspreid via geïnfecteerde websites. Wees voorzichtig bij het bezoeken van onbekende websites en vermijd het downloaden van bestanden van verdachte bronnen. Gebruik indien mogelijk een webbrowser met ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals phishing- en malware-detectie, om je te beschermen tegen schadelijke websites.

7. Houd je software up-to-date

Naast je besturingssysteem is het ook belangrijk om al je software up-to-date te houden. Dit omvat je webbrowser, plug-ins en andere programma’s die je regelmatig gebruikt. Verouderde software kan beveiligingslekken bevatten die door malware kunnen worden misbruikt. Zorg ervoor dat je automatische updates hebt ingeschakeld voor al je software of controleer regelmatig op updates.

8. Wees voorzichtig met het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onveilig en kunnen een broedplaats zijn voor malware. Vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken voor het uitvoeren van gevoelige taken, zoals het verzenden van vertrouwelijke informatie of het inloggen op je bankrekening. Als je toch gebruik moet maken van een openbaar netwerk, gebruik dan een VPN (Virtual Private Network) om je verbinding te beveiligen.


Malwarepreventie voor thuiswerkers is van cruciaal belang om jezelf en je gegevens te beschermen tegen cyberaanvallen. Door deze tips op te volgen en bewust te zijn van de risico’s, kun je een veilige werkomgeving creëren, zelfs wanneer je vanuit huis werkt. Blijf op de hoogte van de nieuwste bedreigingen en pas je beveiligingsmaatregelen dienovereenkomstig aan. Voorkomen is altijd beter dan genezen als het gaat om malware.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven