Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Je Synology NAS upgraden naar SSD: voordelen en stappen

Als trotse eigenaar van een Synology NAS, ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om de prestaties van je opslagoplossing te verbeteren. Een van de meest effectieve upgrades die je kunt uitvoeren, is het upgraden van de harde schijven naar een Solid State Drive (SSD). In dit artikel bespreken we de voordelen van het upgraden van je Synology NAS naar SSD en de stappen die je moet volgen om dit proces succesvol uit te voeren.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Voordelen van het upgraden naar SSD

Het upgraden van je Synology NAS naar een Solid State Drive biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt een SSD voor aanzienlijk snellere lees- en schrijfsnelheden in vergelijking met traditionele harde schijven. Dit resulteert in een verbeterde algehele systeemprestatie, waardoor taken zoals het openen van bestanden en het uitvoeren van back-ups veel sneller worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn SSD’s betrouwbaarder en duurzamer dan traditionele harde schijven, omdat ze geen bewegende onderdelen hebben die kunnen slijten. Dit betekent dat je gegevens veiliger zijn opgeslagen en dat de kans op dataverlies als gevolg van een defecte schijf aanzienlijk wordt verminderd.

Stappen om je Synology NAS naar SSD te upgraden

Als je hebt besloten om je Synology NAS naar een Solid State Drive te upgraden, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om dit proces succesvol te voltooien. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste stappen:

  • Stap 1: Maak een volledige back-up van al je gegevens op de NAS om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke bestanden verliest tijdens het upgradeproces.
  • Stap 2: Schakel de Synology NAS uit en verwijder de oude harde schijven uit de behuizing.
  • Stap 3: Plaats de nieuwe SSD in de NAS en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd.
  • Stap 4: Sluit de NAS weer aan op het stroomnet en start het systeem op.
  • Stap 5: Volg de instructies op het scherm om de nieuwe SSD te initialiseren en te configureren voor gebruik.
  • Stap 6: Herstel je gegevens van de back-up naar de nieuwe SSD en controleer of alles correct is overgezet.

Optimaliseer je Synology NAS met SSD

Door je Synology NAS te upgraden naar een Solid State Drive, kun je de prestaties en betrouwbaarheid van je opslagoplossing aanzienlijk verbeteren. Met snellere toegangstijden, verbeterde systeemprestaties en een hogere betrouwbaarheid, ben je klaar om te profiteren van de voordelen die een SSD biedt. Volg de bovenstaande stappen en geniet van een geoptimaliseerde NAS-ervaring!


Wil je meer weten over het upgraden van je Synology NAS naar SSD of heb je hulp nodig bij dit proces? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en al je vragen te beantwoorden!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven