Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Je Synology NAS als printserver instellen: stap-voor-stap

Heb je een Synology NAS en wil je deze gebruiken als printserver? In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je dit kunt doen. Met een Synology NAS als printserver kun je eenvoudig printers delen binnen je netwerk, zodat alle gebruikers van de NAS kunnen printen. Dit is vooral handig in een thuiskantoor of een klein bedrijf waar meerdere mensen toegang tot dezelfde printer nodig hebben. Volg de onderstaande stappen om je Synology NAS als printserver in te stellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Verbind de printer met je Synology NAS

Om je printer te kunnen delen via je Synology NAS, moet je deze eerst verbinden met de NAS. Sluit de printer aan op een vrije USB-poort van de NAS. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en klaar is om te printen.

Stap 2: Open de Synology DiskStation Manager (DSM)

Open een webbrowser en typ het IP-adres van je Synology NAS in de adresbalk. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de DiskStation Manager (DSM).

Stap 3: Ga naar het ‘Control Panel’

Eenmaal ingelogd in DSM, ga je naar het ‘Control Panel’. Dit is het centrale configuratiescherm van je Synology NAS waar je verschillende instellingen kunt aanpassen.

Stap 4: Open de ‘Printers’ instellingen

In het ‘Control Panel’ vind je een sectie genaamd ‘Printers’. Klik hierop om de printersinstellingen te openen.

Stap 5: Voeg een nieuwe printer toe

In de printersinstellingen zie je een lijst met alle printers die momenteel zijn aangesloten op je Synology NAS. Klik op de knop ‘Toevoegen’ om een nieuwe printer toe te voegen.

Stap 6: Selecteer de juiste printer

Er verschijnt een nieuw venster waarin je de printer kunt selecteren die je wilt toevoegen. Kies de juiste printer uit de lijst en klik op ‘Volgende’.

Stap 7: Configureer de printerinstellingen

Je kunt nu de printerinstellingen configureren. Geef de printer een naam, selecteer het juiste printermodel en pas eventuele andere gewenste instellingen aan. Klik op ‘Volgende’ wanneer je klaar bent.

Stap 8: Test de printer

Om te controleren of de printer correct is geconfigureerd, kun je een testpagina afdrukken. Klik op ‘Afdrukken’ om een testpagina af te drukken. Als de testpagina succesvol wordt afgedrukt, is de printer correct geconfigureerd.

Stap 9: Deel de printer met andere gebruikers

Als je de printer wilt delen met andere gebruikers op je netwerk, moet je de juiste machtigingen instellen. Ga naar de instellingen van de printer en configureer de machtigingen zodat andere gebruikers toegang hebben tot de printer.

Stap 10: Printen vanaf andere apparaten

Nu je de printer hebt ingesteld op je Synology NAS, kun je vanaf andere apparaten binnen je netwerk afdrukken. Installeer gewoon de juiste printerdrivers op de apparaten en selecteer de gedeelde printer om af te drukken.


Met deze eenvoudige stappen kun je je Synology NAS gebruiken als printserver en printers delen binnen je netwerk. Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je niet langer meerdere printers hoeft aan te schaffen en te onderhouden. Volg deze stap-voor-stap handleiding en geniet van de voordelen van een gedeelde printer!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“Met een Synology NAS als printserver kun je eenvoudig printers delen binnen je netwerk, zodat alle gebruikers van de NAS kunnen printen.”

Met deze zin wordt nogmaals benadrukt dat het instellen van je Synology NAS als printserver een handige oplossing is voor het delen van printers binnen je netwerk. Volg de bovenstaande stappen en geniet van de voordelen van een gedeelde printer!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven