Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Je data repliceren op je Synology NAS: hoe het werkt

Als je belangrijke gegevens hebt die je wilt beschermen tegen verlies, is het repliceren van je data op je Synology NAS een essentiële stap. Door gebruik te maken van de replicatiefunctie van je NAS, kun je ervoor zorgen dat je gegevens veilig zijn, zelfs als er iets met je primaire opslaglocatie gebeurt. In dit artikel zullen we bespreken hoe je data replicatie werkt op een Synology NAS en hoe je het kunt instellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is data replicatie?

Data replicatie is het proces waarbij gegevens van de ene locatie naar de andere worden gekopieerd om ervoor te zorgen dat er altijd een kopie beschikbaar is, zelfs als er iets met de oorspronkelijke locatie gebeurt. Dit kan van cruciaal belang zijn voor bedrijven en individuen die afhankelijk zijn van hun gegevens en geen risico willen nemen op verlies of beschadiging.

Met een Synology NAS kun je eenvoudig je data repliceren naar een andere NAS, externe harde schijf of zelfs naar de cloud. Dit biedt gemoedsrust, omdat je weet dat je gegevens altijd veilig zijn, ongeacht wat er met de oorspronkelijke opslaglocatie gebeurt.

Hoe werkt data replicatie op een Synology NAS?

Om data replicatie op je Synology NAS in te stellen, moet je een aantal stappen volgen:

  1. Stap 1: Open de Synology DSM-interface en ga naar het “Control Panel”.
  2. Stap 2: Kies “Shared Folder” en selecteer de map die je wilt repliceren.
  3. Stap 3: Klik op “Replication” en vervolgens op “Create”.
  4. Stap 4: Selecteer de doellocatie voor je replicatie, zoals een andere NAS of een externe harde schijf.
  5. Stap 5: Configureer de replicatie-instellingen, zoals de planning en het type replicatie.
  6. Stap 6: Start de replicatie en controleer regelmatig de status om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Met deze eenvoudige stappen kun je je data repliceren en ervoor zorgen dat je altijd een kopie hebt, zelfs als er iets met de oorspronkelijke opslaglocatie gebeurt.

Voordelen van data replicatie op een Synology NAS

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het repliceren van je data op een Synology NAS:

  • Veiligheid: Door je data te repliceren, zorg je ervoor dat je gegevens veilig zijn, zelfs als er iets met de oorspronkelijke opslaglocatie gebeurt, zoals een hardwarestoring of een natuurramp.
  • Beschikbaarheid: Met een replicatieoplossing kun je ervoor zorgen dat je gegevens altijd beschikbaar zijn, zelfs als de oorspronkelijke locatie niet toegankelijk is. Dit is vooral handig voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun gegevens om hun activiteiten uit te voeren.
  • Flexibiliteit: Met een Synology NAS kun je je data repliceren naar verschillende doellocaties, zoals andere NAS-apparaten, externe harde schijven of zelfs naar de cloud. Dit geeft je de flexibiliteit om te kiezen waar je je gegevens wilt repliceren.

Door gebruik te maken van de data replicatiefunctie van je Synology NAS kun je ervoor zorgen dat je gegevens altijd veilig en beschikbaar zijn, zelfs in geval van onverwachte gebeurtenissen.

Conclusie

Data replicatie is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn en altijd beschikbaar blijven, zelfs als er iets met de oorspronkelijke opslaglocatie gebeurt. Met een Synology NAS kun je eenvoudig je data repliceren naar andere locaties, zoals andere NAS-apparaten, externe harde schijven of de cloud. Door het volgen van de juiste stappen en het regelmatig controleren van de replicatiestatus, kun je ervoor zorgen dat je gegevens altijd beschermd zijn.

Heb je nog vragen over het repliceren van je data op je Synology NAS? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven