Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Installeren van software zonder adware en bloatware

Het installeren van software op je computer kan een essentiële taak zijn om bepaalde taken uit te voeren of om je workflow te verbeteren. Echter, een veelvoorkomend probleem bij het downloaden en installeren van software is de aanwezigheid van ongewenste programma’s zoals adware en bloatware. Deze ongewenste toevoegingen kunnen de prestaties van je computer verminderen, je privacy in gevaar brengen en zorgen voor een frustrerende gebruikerservaring.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

In dit artikel zullen we bespreken hoe je software kunt installeren zonder dat je last hebt van adware en bloatware. We zullen verschillende methoden en tips delen om ervoor te zorgen dat je alleen de software installeert die je daadwerkelijk nodig hebt, zonder ongewenste extra’s.

1. Downloaden van software van betrouwbare bronnen

De eerste stap om adware en bloatware te vermijden bij het installeren van software is om de software alleen te downloaden van betrouwbare bronnen. Kies altijd voor de officiële website van de softwareontwikkelaar of gerenommeerde downloadplatforms. Vermijd het downloaden van software van dubieuze websites, omdat deze vaak gebundeld zijn met ongewenste programma’s.

2. Aangepaste installatieopties controleren

Tijdens het installatieproces van software krijg je vaak de mogelijkheid om de installatie aan te passen. Maak hier gebruik van en controleer zorgvuldig welke extra’s er worden aangeboden. Schakel alle vinkjes uit voor ongewenste extra’s zoals werkbalken, adware of extra software die wordt aangeboden tijdens de installatie.

3. Lees de gebruiksvoorwaarden en privacybeleid

Hoewel het misschien saai lijkt, is het belangrijk om de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van de software die je installeert te lezen. Soms worden de informatie over adware en bloatware vermeld in deze documenten. Door ze door te nemen, kun je mogelijke risico’s identificeren en beslissen of je de software wilt installeren.

4. Gebruik van adware- en bloatware-vrije software

Een andere manier om adware en bloatware te vermijden, is door te kiezen voor software die bekend staat om zijn schone installatie zonder ongewenste toevoegingen. Er zijn verschillende bronnen online die lijsten bijhouden van software die vrij is van adware en bloatware. Maak gebruik van deze bronnen om veilige software te vinden.

5. Controleer op updates en patches

Het is essentieel om je geïnstalleerde software regelmatig bij te werken met de nieuwste updates en patches. Deze updates bevatten vaak beveiligingsverbeteringen en bugfixes die de kans op adware en bloatware verminderen. Zorg ervoor dat je software up-to-date is om je systeem te beschermen.


Door de bovenstaande stappen te volgen en bewust te zijn van de risico’s van adware en bloatware, kun je software installeren zonder ongewenste toevoegingen. Het is belangrijk om proactief te zijn en jezelf te beschermen tegen potentieel schadelijke software die je computer kan vertragen en je privacy kan schenden.

Installeren van software zonder adware en bloatware is een essentiële stap om een veilige en efficiënte computerervaring te garanderen. Blijf alert en neem de nodige voorzorgsmaatregelen bij het downloaden en installeren van software, zodat je kunt genieten van een probleemloze gebruikerservaring.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven