Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe vastgelopen papier in printers op te lossen

Een van de meest voorkomende problemen bij het gebruik van printers is het vastlopen van papier. Het kan frustrerend zijn wanneer je een belangrijk document moet afdrukken en de printer weigert mee te werken. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen en weer probleemloos te kunnen printen. In dit artikel zullen we enkele effectieve oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleer de printer

Voordat je begint met het oplossen van het vastgelopen papier, is het belangrijk om eerst de printer zelf te controleren. Controleer of er geen losse stukjes papier of andere voorwerpen in de printer zijn achtergebleven. Verwijder eventuele obstructies voorzichtig om te voorkomen dat de printer verder beschadigd raakt.

Stap 2: Verwijder de papierlade

Als het papier vastzit in de papierlade, moet je deze verwijderen om het probleem op te lossen. Trek de lade voorzichtig uit de printer en controleer of er papier vastzit. Als dit het geval is, trek het papier dan voorzichtig uit de lade. Zorg ervoor dat je het papier recht en gelijkmatig uittrekt om te voorkomen dat het scheurt.

Stap 3: Verwijder vastgelopen papier uit de printer

Als het papier vastzit in de printer zelf, moet je het voorzichtig verwijderen. Open de printer zoals aangegeven in de handleiding en zoek naar het vastgelopen papier. Trek het papier voorzichtig uit de printer, waarbij je ervoor zorgt dat je geen andere onderdelen beschadigt. Als het papier moeilijk te bereiken is, kun je proberen om de printer voorzichtig te kantelen om het papier los te maken.

Stap 4: Controleer de papierinstellingen

Soms kan het vastlopen van papier worden veroorzaakt door onjuiste papierinstellingen. Controleer de instellingen in het afdrukmenu van je computer en zorg ervoor dat het juiste papierformaat en de juiste papiersoort zijn geselecteerd. Pas de instellingen indien nodig aan en probeer opnieuw af te drukken.

Stap 5: Controleer de rolletjes

De rolletjes in de printer kunnen na verloop van tijd versleten raken, waardoor het papier niet meer goed wordt opgepakt. Controleer de rolletjes en reinig ze indien nodig met een zachte doek en wat water. Zorg ervoor dat de rolletjes volledig droog zijn voordat je de printer weer gebruikt.

Stap 6: Gebruik het juiste type papier

Sommige printers zijn gevoelig voor het type papier dat wordt gebruikt. Controleer de handleiding van je printer om erachter te komen welk type papier het meest geschikt is. Gebruik altijd papier van goede kwaliteit en zorg ervoor dat het papier niet gekreukeld of beschadigd is.

Stap 7: Update de printerdriver

Verouderde of beschadigde printerdrivers kunnen ook problemen veroorzaken, waaronder het vastlopen van papier. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn voor de printerdriver en installeer deze indien nodig. Dit kan helpen om compatibiliteitsproblemen op te lossen en de algehele prestaties van de printer te verbeteren.


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om vastgelopen papier in printers op te lossen en weer probleemloos te kunnen printen. Het is belangrijk om geduldig en voorzichtig te werk te gaan om verdere schade aan de printer te voorkomen. Als je problemen blijft ondervinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige technici.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“Een vastgelopen papier in een printer kan frustrerend zijn, maar met de juiste stappen kun je dit probleem snel oplossen.”

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven