Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe u zich kunt beschermen tegen vishing (voice phishing)

Met de opkomst van technologie en de digitalisering van onze samenleving, zijn ook de methoden van oplichters geavanceerder geworden. Een van de meest voorkomende vormen van oplichting is vishing, ook wel bekend als voice phishing. Vishing is een vorm van oplichting waarbij oplichters telefonisch contact met u opnemen en zich voordoen als een betrouwbare instantie of persoon om vertrouwelijke informatie te verkrijgen. In dit artikel zullen we bespreken hoe u zich kunt beschermen tegen vishing en uw persoonlijke gegevens kunt beveiligen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is vishing?

Vishing is een vorm van oplichting waarbij oplichters telefonisch contact met u opnemen en zich voordoen als een betrouwbare instantie of persoon om vertrouwelijke informatie te verkrijgen. Ze gebruiken vaak technieken zoals spoofing, waarbij ze het telefoonnummer van een legitieme instantie imiteren, om hun slachtoffers te misleiden. Ze kunnen zich voordoen als medewerkers van uw bank, verzekeringsmaatschappij, overheidsinstantie of zelfs als technische ondersteuning van een bekend bedrijf. Ze proberen u te overtuigen om persoonlijke gegevens, zoals uw bankrekeningnummer, creditcardgegevens of inloggegevens, te verstrekken.

Hoe kunt u zich beschermen tegen vishing?

Hoewel vishing een geraffineerde vorm van oplichting is, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om uzelf te beschermen:

  • Wees waakzaam: Wees altijd alert wanneer u telefonisch contact krijgt met een onbekende persoon. Laat u niet onder druk zetten en geef nooit zomaar persoonlijke informatie.
  • Verifieer de beller: Als iemand beweert een medewerker van een bedrijf te zijn, vraag dan om hun naam, functie en bel terug naar het officiële telefoonnummer van het bedrijf om te controleren of ze echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn.
  • Gebruik geen directe telefoonnummers: Als u wordt gebeld door iemand die beweert van een bedrijf te zijn, bel dan niet terug naar het nummer dat ze u geven. Zoek in plaats daarvan het officiële telefoonnummer van het bedrijf op en bel dat nummer om te verifiëren of het telefoontje legitiem is.
  • Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Geef nooit uw persoonlijke informatie, zoals uw bankrekeningnummer, creditcardgegevens of inloggegevens, aan iemand die u ongevraagd belt. Legitieme bedrijven vragen nooit naar dergelijke gegevens via de telefoon.
  • Gebruik sterke wachtwoorden: Zorg ervoor dat u sterke, unieke wachtwoorden gebruikt voor al uw online accounts. Dit verkleint de kans dat uw accounts worden gehackt en uw persoonlijke gegevens worden gestolen.

Vishing is een serieuze bedreiging voor uw persoonlijke gegevens en financiële veiligheid. Het is belangrijk om altijd waakzaam te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om uzelf te beschermen.

Wat te doen als u slachtoffer bent geworden van vishing?

Als u het slachtoffer bent geworden van vishing en uw persoonlijke gegevens zijn gecompromitteerd, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om verdere schade te beperken:

  • Neem contact op met uw bank: Als u uw bankgegevens heeft verstrekt, neem dan onmiddellijk contact op met uw bank om hen op de hoogte te stellen van de situatie. Ze kunnen de nodige maatregelen nemen om uw account te beschermen.
  • Wijzig uw wachtwoorden: Verander onmiddellijk uw wachtwoorden voor al uw online accounts, inclusief uw e-mail, sociale media en financiële accounts. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden om uw accounts te beveiligen.
  • Meld het incident: Meld het incident bij uw lokale autoriteiten en bij de Fraudehelpdesk. Dit kan helpen bij het onderzoek en het voorkomen van verdere slachtoffers.

Door snel te handelen en de nodige stappen te ondernemen, kunt u de schade beperken en uw persoonlijke gegevens beschermen.


Vishing is een serieuze bedreiging voor uw persoonlijke gegevens en financiële veiligheid. Wees altijd waakzaam en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om uzelf te beschermen tegen deze vorm van oplichting.

Met de groeiende technologie en het gemak van communicatie, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste oplichtingspraktijken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen. Door waakzaam te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u uw persoonlijke gegevens beschermen en uzelf beveiligen tegen vishing.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven