Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe u een geïnfecteerde USB-drive kunt herkennen

Een USB-drive is een handig apparaatje dat we dagelijks gebruiken om bestanden over te zetten tussen computers. Helaas kan een USB-drive ook geïnfecteerd raken met schadelijke software, ook wel bekend als malware. Het is belangrijk om te weten hoe u een geïnfecteerde USB-drive kunt herkennen om te voorkomen dat uw computer wordt besmet. In dit artikel zullen we enkele tips en trucs delen om u te helpen bij het identificeren van een geïnfecteerde USB-drive.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Controleer de bestandsstructuur

Een van de eerste stappen bij het controleren van een USB-drive op infectie is het controleren van de bestandsstructuur. Een geïnfecteerde USB-drive kan ongewone bestanden en mappen bevatten die niet afkomstig zijn van legitieme software. Controleer of er verdachte bestanden of mappen zijn die u niet herkent. Let vooral op bestanden met vreemde namen, zoals willekeurige reeksen van letters en cijfers.

2. Scan de USB-drive met een antivirusprogramma

Een antivirusprogramma is een essentieel hulpmiddel bij het detecteren van malware op een USB-drive. Zorg ervoor dat u een bijgewerkte antivirussoftware op uw computer heeft geïnstalleerd voordat u de USB-drive aansluit. Scan de USB-drive grondig met uw antivirusprogramma en let op eventuele waarschuwingen of meldingen. Als het antivirusprogramma een infectie detecteert, volg dan de instructies om de malware te verwijderen.

3. Let op ongebruikelijk gedrag van de computer

Een geïnfecteerde USB-drive kan leiden tot ongebruikelijk gedrag van uw computer. Let op de volgende tekenen die kunnen wijzen op een infectie:

  • Trage prestaties: Als uw computer plotseling trager wordt nadat u een USB-drive hebt aangesloten, kan dit een teken zijn van een infectie.
  • Onverklaarbare pop-ups: Als er onverwachte pop-ups verschijnen op uw scherm, is het mogelijk dat er malware aanwezig is.
  • Bestanden die verdwijnen of beschadigd raken: Een geïnfecteerde USB-drive kan ervoor zorgen dat bestanden op uw computer verdwijnen of beschadigd raken.
  • Onbekende programma’s of processen: Controleer de lijst met actieve programma’s en processen op uw computer om te zien of er verdachte items zijn die u niet herkent.

4. Controleer de USB-drive op fysieke schade

Soms kan een geïnfecteerde USB-drive fysieke schade vertonen. Controleer de USB-drive op tekenen van beschadiging, zoals losse onderdelen, gebroken connectoren of zichtbare schade aan de behuizing. Als de USB-drive er beschadigd uitziet, is het mogelijk dat deze is blootgesteld aan schadelijke omgevingen of dat er opzettelijk malware op is geplaatst.

5. Wees voorzichtig met onbekende USB-drives

Om het risico op het infecteren van uw computer te minimaliseren, moet u voorzichtig zijn met het gebruik van onbekende USB-drives. Vermijd het aansluiten van USB-drives die u niet vertrouwt, vooral als ze afkomstig zijn van onbekende bronnen. Als u een USB-drive van iemand anders ontvangt, scan deze dan altijd met een antivirusprogramma voordat u deze op uw computer aansluit.


Hoe u een geïnfecteerde USB-drive kunt herkennen is een belangrijk onderwerp om bewust van te zijn. Het kan uw computer en gegevens beschermen tegen schadelijke malware. Door de bestandsstructuur te controleren, de USB-drive te scannen met een antivirusprogramma, ongebruikelijk gedrag van uw computer op te merken, de USB-drive op fysieke schade te controleren en voorzichtig te zijn met onbekende USB-drives, kunt u uw computer veilig houden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Met deze tips kunt u een geïnfecteerde USB-drive herkennen en voorkomen dat uw computer wordt besmet. Zorg ervoor dat u altijd voorzichtig bent bij het gebruik van USB-drives en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om uw computer te beschermen tegen malware. Door alert te blijven en regelmatig uw computer te scannen op infecties, kunt u een veilige en beveiligde digitale omgeving behouden.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven