Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe problemen met afdrukken vanuit remote desktop sessies op te lossen

Als je regelmatig gebruikmaakt van remote desktop sessies, kan het voorkomen dat je problemen ervaart bij het afdrukken van documenten. Deze problemen kunnen frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze op te lossen. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en tips geven om ze te verhelpen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Problemen met afdrukken vanuit remote desktop sessies

Een van de meest voorkomende problemen bij het afdrukken vanuit een remote desktop sessie is dat de printer niet wordt herkend of dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de lokale printer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verouderde printerstuurprogramma’s, netwerkproblemen of instellingen binnen de remote desktop software.

Oplossingen voor afdrukproblemen

Om problemen met afdrukken vanuit remote desktop sessies op te lossen, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen:

  • Controleer de printerinstellingen: Zorg ervoor dat de juiste printer is geselecteerd in de remote desktop sessie. Soms kan het helpen om de printer opnieuw te installeren in de sessie.
  • Update printerstuurprogramma’s: Zorg ervoor dat zowel het lokale als het remote systeem beschikken over de meest recente printerstuurprogramma’s. Verouderde stuurprogramma’s kunnen voor problemen zorgen.
  • Controleer de netwerkverbinding: Zorg ervoor dat de netwerkverbinding stabiel is en dat er geen storingen zijn die het afdrukken kunnen verstoren.

Hoe problemen met afdrukken vanuit remote desktop sessies op te lossen

Als je nog steeds problemen ondervindt met het afdrukken vanuit een remote desktop sessie, kan het helpen om de volgende stappen te volgen:

  1. Herstart de remote desktop sessie: Soms kan het opnieuw opstarten van de sessie het probleem verhelpen.
  2. Controleer de instellingen van de remote desktop software: Zorg ervoor dat de instellingen van de remote desktop software correct zijn geconfigureerd voor het afdrukken.

Door deze stappen te volgen, kun je vaak de meeste problemen met afdrukken vanuit remote desktop sessies oplossen en weer probleemloos documenten afdrukken.


Als je nog steeds problemen ondervindt of als je hulp nodig hebt bij het oplossen van afdrukproblemen vanuit remote desktop sessies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en ervoor te zorgen dat je weer moeiteloos kunt afdrukken vanuit je remote desktop sessies.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven