Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe om te gaan met ontbrekende e-mails in Thunderbird

Thunderbird is een populaire e-mailclient die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Het stelt gebruikers in staat om e-mails te verzenden, ontvangen en beheren op een eenvoudige en efficiënte manier. Hoewel Thunderbird over het algemeen betrouwbaar is, kunnen er soms problemen optreden, zoals ontbrekende e-mails. In dit artikel zullen we bespreken hoe je kunt omgaan met ontbrekende e-mails in Thunderbird en hoe je deze problemen kunt oplossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer de map Junk en Spam

Een van de eerste stappen die je kunt nemen bij het omgaan met ontbrekende e-mails in Thunderbird is om de map Junk en Spam te controleren. Soms kan het zijn dat e-mails per ongeluk als spam worden gemarkeerd en in deze mappen terechtkomen. Om dit te controleren, navigeer je naar de map Junk en Spam in de zijbalk van Thunderbird en kijk je of de ontbrekende e-mails daar zijn beland. Als je de ontbrekende e-mails in deze mappen vindt, kun je ze eenvoudig naar de juiste map verplaatsen.

Controleer de map Verwijderde items

Een andere mogelijke oorzaak van ontbrekende e-mails is dat ze per ongeluk zijn verwijderd en in de map Verwijderde items zijn beland. Om dit te controleren, navigeer je naar de map Verwijderde items in de zijbalk van Thunderbird en zoek je naar de ontbrekende e-mails. Als je ze daar vindt, kun je ze herstellen door ze naar de juiste map te verplaatsen.

Controleer de map Archief

Soms kunnen ontbrekende e-mails per ongeluk worden gearchiveerd in plaats van verwijderd. Om dit te controleren, navigeer je naar de map Archief in de zijbalk van Thunderbird en zoek je naar de ontbrekende e-mails. Als je ze daar vindt, kun je ze eenvoudig naar de juiste map verplaatsen.

Controleer de map Ongewenste e-mail

Als je gebruikmaakt van een e-mailfilter in Thunderbird, kan het zijn dat de ontbrekende e-mails per ongeluk zijn gemarkeerd als ongewenste e-mail en in de map Ongewenste e-mail zijn beland. Om dit te controleren, navigeer je naar de map Ongewenste e-mail in de zijbalk van Thunderbird en zoek je naar de ontbrekende e-mails. Als je ze daar vindt, kun je ze naar de juiste map verplaatsen.

Controleer de instellingen voor filters en regels

Als je nog steeds ontbrekende e-mails hebt in Thunderbird, kan het zijn dat er een probleem is met de instellingen voor filters en regels. Filters en regels stellen gebruikers in staat om e-mails automatisch te sorteren en te organiseren op basis van bepaalde criteria. Het is mogelijk dat een filter of regel per ongeluk is ingesteld om bepaalde e-mails naar een andere map te verplaatsen, waardoor ze als ontbrekend worden weergegeven in de hoofdmap. Om dit te controleren, ga je naar ‘Extra’ in de menubalk van Thunderbird, selecteer je ‘Berichtenfilters’ en controleer je of er filters of regels zijn ingesteld die mogelijk van invloed zijn op de ontbrekende e-mails. Pas de instellingen indien nodig aan.

Controleer de synchronisatie-instellingen

Als je Thunderbird gebruikt op meerdere apparaten, zoals een computer en een smartphone, is het mogelijk dat de ontbrekende e-mails niet worden gesynchroniseerd tussen de apparaten. Controleer de synchronisatie-instellingen in Thunderbird en zorg ervoor dat alle apparaten correct zijn geconfigureerd om e-mails te synchroniseren. Als de synchronisatie-instellingen correct zijn, maar de ontbrekende e-mails nog steeds niet worden weergegeven, kun je proberen de e-mailaccount opnieuw toe te voegen aan Thunderbird om de synchronisatie te herstellen.

Controleer de serverinstellingen

Als laatste redmiddel kun je de serverinstellingen controleren om te zien of er problemen zijn met de e-mailserver. Controleer of de serverinstellingen correct zijn geconfigureerd in Thunderbird en of er geen problemen zijn met de server zelf. Je kunt contact opnemen met je e-mailprovider voor meer informatie over de serverinstellingen en eventuele bekende problemen.


Samenvattend, ontbrekende e-mails kunnen frustrerend zijn, maar er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om ze op te sporen en op te lossen in Thunderbird. Controleer de mappen Junk, Spam, Verwijderde items en Archief om te zien of de ontbrekende e-mails daar zijn beland. Controleer ook de instellingen voor filters en regels en de synchronisatie-instellingen tussen apparaten. Als laatste redmiddel kun je de serverinstellingen controleren. Hopelijk helpen deze stappen je om je ontbrekende e-mails in Thunderbird te vinden en weer toegang te krijgen tot je volledige e-mailinbox.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven