Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe een herstelpunt te maken na een malware-infectie

Malware-infecties kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid en functionaliteit van je computer. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen om de schade te beperken en je systeem te herstellen. Een van de stappen die je kunt nemen om je computer te herstellen na een malware-infectie is het maken van een herstelpunt. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een herstelpunt om je systeem terug te brengen naar een eerdere, gezonde staat.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Open het systeemherstelvenster

Om een herstelpunt te maken, moet je eerst het systeemherstelvenster openen. Dit venster geeft je toegang tot de herstelfuncties van je computer. Om het systeemherstelvenster te openen, volg je deze stappen:

  1. Klik op de “Start” knop in de linkeronderhoek van je scherm.
  2. Typ “systeemherstel” in het zoekvak en druk op Enter.
  3. Selecteer “Een herstelpunt maken” in de zoekresultaten.

Stap 2: Start het maken van een herstelpunt

Na het openen van het systeemherstelvenster, moet je het proces starten om een herstelpunt te maken. Volg deze stappen om het maken van een herstelpunt te starten:

  1. Selecteer de schijf waarop je het herstelpunt wilt maken. Meestal is dit de C-schijf, waarop je besturingssysteem is geïnstalleerd.
  2. Klik op de knop “Configureren”.
  3. Selecteer “Een herstelpunt maken” en klik op “Volgende”.

Stap 3: Geef het herstelpunt een naam

Na het starten van het maken van een herstelpunt, moet je het herstelpunt een naam geven. Dit helpt je om het herstelpunt later gemakkelijk te identificeren. Volg deze stappen om het herstelpunt een naam te geven:

  1. Typ een beschrijvende naam voor het herstelpunt in het tekstvak.
  2. Klik op “Maken” om het herstelpunt te maken.

Stap 4: Wacht tot het herstelpunt is gemaakt

Na het geven van een naam aan het herstelpunt, moet je wachten tot het herstelpunt is gemaakt. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van je systeem en de snelheid van je computer. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het proces niet te onderbreken.


Door regelmatig herstelpunten te maken, kun je je computer beschermen tegen malware-infecties en andere problemen. Als je systeem ooit wordt getroffen door malware, kun je een herstelpunt gebruiken om je computer terug te brengen naar een eerdere, gezonde staat. Het is echter belangrijk op te merken dat een herstelpunt geen garantie biedt voor volledige verwijdering van malware. Het is nog steeds aan te raden om een betrouwbare antivirussoftware te gebruiken en je systeem regelmatig te scannen.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het begrijpen van het proces om een herstelpunt te maken na een malware-infectie. Door deze stappen te volgen, kun je de veiligheid en functionaliteit van je computer herstellen. Vergeet niet om regelmatig herstelpunten te maken en je systeem te beschermen tegen malware.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven