Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe de “OneDrive werkt niet op Windows 10” fout aan te pakken

Heb je ooit de frustratie ervaren van het proberen te gebruiken van OneDrive op je Windows 10-computer en geconfronteerd te worden met de foutmelding “OneDrive werkt niet”? Het kan een vervelende situatie zijn, vooral als je afhankelijk bent van OneDrive voor het opslaan en delen van je bestanden. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem aan te pakken en je OneDrive weer naar behoren te laten werken. In dit artikel zullen we enkele van deze stappen bespreken en je begeleiden bij het oplossen van de “OneDrive werkt niet op Windows 10” fout.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleer je internetverbinding

Een van de meest voorkomende redenen waarom OneDrive niet werkt op Windows 10 is een probleem met de internetverbinding. Controleer eerst of je een stabiele internetverbinding hebt. Probeer andere websites te openen om te controleren of je internetverbinding goed werkt. Als je problemen ondervindt met je internetverbinding, neem dan contact op met je internetprovider om het probleem op te lossen.

Stap 2: Controleer de status van OneDrive

Soms kan de fout “OneDrive werkt niet op Windows 10” te wijten zijn aan een probleem aan de kant van Microsoft. Controleer de status van OneDrive op de officiële website van Microsoft om te zien of er bekende problemen zijn. Als er een storing is, moet je wachten tot Microsoft het probleem heeft opgelost en OneDrive weer normaal functioneert.

Stap 3: Start je computer opnieuw op

Een eenvoudige maar effectieve stap bij het oplossen van technische problemen is het opnieuw opstarten van je computer. Soms kunnen er tijdelijke bestanden of processen zijn die OneDrive verstoren. Door je computer opnieuw op te starten, worden deze tijdelijke bestanden en processen gewist en kan OneDrive opnieuw worden gestart zonder problemen.

Stap 4: Controleer de instellingen van OneDrive

Als OneDrive nog steeds niet werkt na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, is het mogelijk dat er een probleem is met de instellingen van OneDrive op je computer. Volg deze stappen om de instellingen van OneDrive te controleren:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram in het systeemvak van de taakbalk en selecteer “Instellingen”.
 2. Controleer of het tabblad “Account” correct is ingesteld met je Microsoft-accountgegevens.
 3. Controleer het tabblad “Synchronisatie” om te controleren of de juiste mappen zijn geselecteerd om te synchroniseren.
 4. Controleer het tabblad “Bestanden beschikbaar maken” om ervoor te zorgen dat de juiste bestanden offline beschikbaar zijn.

Als je wijzigingen aanbrengt in de instellingen van OneDrive, sla deze dan op en start je computer opnieuw op om de wijzigingen van kracht te laten worden.

Stap 5: Herinstalleer OneDrive

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kan het nodig zijn om OneDrive opnieuw te installeren op je Windows 10-computer. Volg deze stappen om OneDrive opnieuw te installeren:

 1. Open het “Configuratiescherm” op je computer.
 2. Klik op “Programma’s” en vervolgens op “Programma’s en onderdelen”.
 3. Zoek “Microsoft OneDrive” in de lijst met geïnstalleerde programma’s.
 4. Klik met de rechtermuisknop op “Microsoft OneDrive” en selecteer “Verwijderen”.
 5. Volg de instructies op het scherm om OneDrive volledig te verwijderen.
 6. Download de nieuwste versie van OneDrive van de officiële website van Microsoft.
 7. Installeer OneDrive opnieuw door het gedownloade installatiebestand uit te voeren.

Nadat je OneDrive opnieuw hebt geïnstalleerd, configureer je het met je Microsoft-accountgegevens en controleer je of het nu correct werkt op je Windows 10-computer.


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de “OneDrive werkt niet op Windows 10” fout aan te pakken en je OneDrive weer naar behoren te laten functioneren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en elke stap zorgvuldig te volgen. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren bij het oplossen van eventuele technische problemen.

Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig een back-up te maken van je bestanden, zelfs als OneDrive correct werkt. Een back-up kan je helpen om je gegevens te beschermen in geval van een technisch probleem of gegevensverlies.

Met de juiste stappen en een beetje geduld kun je de “OneDrive werkt niet op Windows 10” fout effectief aanpakken en weer genieten van de voordelen van OneDrive op je Windows 10-computer.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven