Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Hoe de ‘504 Gateway Timeout’ fout in WordPress te verhelpen

Als je een WordPress-website hebt, ben je misschien wel eens de ‘504 Gateway Timeout’ fout tegengekomen. Deze foutmelding kan frustrerend zijn, vooral als je website niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Gelukkig zijn er manieren om deze fout op te lossen en je website weer normaal te laten functioneren. In dit artikel zullen we enkele effectieve oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is een ‘504 Gateway Timeout’ fout?

Voordat we ingaan op de oplossingen, is het belangrijk om te begrijpen wat een ‘504 Gateway Timeout’ fout precies is. Deze fout treedt op wanneer de server die je website host geen tijdig antwoord ontvangt van een andere server waarmee het probeert te communiceren.

Deze communicatie tussen servers is essentieel voor het laden van je website. Als de server geen antwoord ontvangt binnen een bepaalde tijdslimiet, wordt de ‘504 Gateway Timeout’ fout weergegeven aan de gebruiker. Dit betekent dat de server de gevraagde gegevens niet kon ophalen en de website niet kon laden.

Oplossingen voor de ‘504 Gateway Timeout’ fout

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de ‘504 Gateway Timeout’ fout. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen om dit probleem op te lossen:

1. Controleer je internetverbinding

Soms kan een trage internetverbinding de oorzaak zijn van de ‘504 Gateway Timeout’ fout. Controleer of je internetverbinding stabiel is en probeer je website opnieuw te laden. Als de fout aanhoudt, ga dan verder met de volgende oplossing.

2. Vernieuw de pagina

Soms kan de fout veroorzaakt worden door een tijdelijke storing. Probeer de pagina te vernieuwen door op de vernieuwingsknop in je browser te klikken of door de toetscombinatie ‘Ctrl + F5’ te gebruiken. Dit kan helpen om de fout te verhelpen.

3. Controleer je plugins en thema’s

Sommige plugins en thema’s kunnen conflicten veroorzaken en leiden tot de ‘504 Gateway Timeout’ fout. Schakel alle plugins tijdelijk uit en schakel ze één voor één weer in om te bepalen welke plugin het probleem veroorzaakt. Als je het probleem kunt identificeren, kun je overwegen om de plugin bij te werken of te vervangen door een alternatief.

Daarnaast is het ook belangrijk om je thema te controleren. Schakel tijdelijk over naar een standaard WordPress-thema om te zien of het probleem aan het huidige thema ligt. Als het probleem verdwijnt met het standaardthema, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van het thema voor verdere ondersteuning.

4. Optimaliseer je website

Een trage website kan ook de ‘504 Gateway Timeout’ fout veroorzaken. Optimaliseer je website door onnodige plugins en thema’s te verwijderen, afbeeldingen te comprimeren en caching in te schakelen. Deze optimalisatiestappen kunnen helpen om de laadtijd van je website te verbeteren en de kans op fouten te verminderen.

5. Neem contact op met je hostingprovider

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken, is het mogelijk dat het probleem bij je hostingprovider ligt. Neem contact op met je hostingprovider en leg het probleem uit. Zij kunnen je helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele serverproblemen die de ‘504 Gateway Timeout’ fout veroorzaken.


Met deze oplossingen zou je in staat moeten zijn om de ‘504 Gateway Timeout’ fout in WordPress te verhelpen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en verschillende oplossingen te proberen totdat je het probleem hebt opgelost. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken van je website, zodat je eventuele wijzigingen ongedaan kunt maken als er iets misgaat.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Disclaimer: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het opvolgen van de genoemde oplossingen is op eigen risico. Zorg ervoor dat je altijd een back-up maakt van je website voordat je wijzigingen aanbrengt.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven