Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het veranderen van DNS-servers voor snellere internetverbinding

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Je internetverbinding traag? Je zit misschien wel met een gedeelde DNS-server van je internetprovider, die de snelheid en prestaties van je verbinding beïnvloedt. Gelukkig is er een oplossing: het veranderen van DNS-servers. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je jouw DNS-servers kunt wijzigen om een snellere internetverbinding te krijgen.

Wat zijn DNS-servers?

Voordat we verder gaan, laten we eerst uitleggen wat DNS-servers precies zijn. DNS staat voor Domain Name System en fungeert als het telefoonboek van het internet. Elke keer dat je een website bezoekt, zoals Google.com, vertaalt de DNS-server de domeinnaam naar het IP-adres van de server waarop de website gehost wordt.

Standaard maakt je computer gebruik van de DNS-servers van je internetprovider. Deze worden automatisch toegewezen wanneer je verbinding maakt met het internet. Helaas zijn de DNS-servers van sommige providers traag, wat kan leiden tot een vertraging in het laden van webpagina’s.

De voordelen van het veranderen van DNS-servers

Door je DNS-servers te wijzigen, kun je profiteren van verschillende voordelen, waaronder:

 • Een snellere internetverbinding: Door te kiezen voor snellere DNS-servers, kunt je de laadtijd van webpagina’s verbeteren en een responsievere internetervaring krijgen.
 • Betere beveiliging: Sommige DNS-servers bieden extra beveiligingsfuncties, zoals blokkering van schadelijke websites en bescherming tegen phishing-aanvallen.
 • Toegang tot geografisch geblokkeerde inhoud: Door gebruik te maken van een DNS-server die zich in een ander land bevindt, kun je geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot geblokkeerde inhoud.

Hoe verander je DNS-servers?

Het veranderen van DNS-servers op je apparaat is gemakkelijk en kan worden gedaan via de instellingen. Hier is een stapsgewijze handleiding voor de meest gebruikte besturingssystemen:

Voor Windows gebruikers:

 1. Klik op het Windows Startmenu en open het Configuratiescherm.
 2. Ga naar Netwerk- en internetinstellingen en selecteer “Netwerkcentrum”.
 3. Klik op de naam van je huidige verbinding.
 4. Selecteer “Eigenschappen” en dubbelklik op “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)”.
 5. Selecteer “De volgende DNS-serveradressen gebruiken” en voer de gewenste DNS-servers in.
 6. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Voor Mac gebruikers:

 1. Open het Apple-menu en ga naar “Systeemvoorkeuren”.
 2. Klik op “Netwerk”.
 3. Selecteer je huidige verbinding en klik op “Geavanceerd”.
 4. Navigeer naar het tabblad “DNS”.
 5. Voeg de gewenste DNS-servers toe aan de lijst.
 6. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Voor mobiele apparaten:

De exacte stappen voor het wijzigen van DNS-servers op mobiele apparaten kunnen variëren, afhankelijk van het besturingssysteem en de versie die je gebruikt. Over het algemeen kun je de DNS-instellingen vinden in het menu “Wi-Fi” of “Verbindingen” van je apparaat. Zoek naar de instellingen voor de WiFi-netwerkverbinding en pas de DNS-servers aan naar de gewenste waarden.

Populaire alternatieve DNS-servers

Er zijn verschillende alternatieve DNS-servers beschikbaar waarnaar je kunt overschakelen. Hier zijn enkele populaire keuzes:

 • Google Public DNS: Adres: 8.8.8.8 en 8.8.4.4
 • Cloudflare DNS: Adres: 1.1.1.1 en 1.0.0.1
 • OpenDNS: Adres: 208.67.222.222 en 208.67.220.220

Deze DNS-servers zijn betrouwbaar en bieden goede prestaties. Het is echter ook mogelijk om andere DNS-servers te gebruiken. Raadpleeg de documentatie van de betreffende DNS-provider voor de specifieke IP-adressen van hun servers.

Conclusie

Het veranderen van DNS-servers is een eenvoudige manier om de snelheid en prestaties van je internetverbinding te verbeteren. Met de juiste DNS-servers kun je genieten van snellere laadtijden, betere beveiliging en toegang tot geblokkeerde inhoud. Volg de stapsgewijze instructies voor jouw besturingssysteem en kies een betrouwbare DNS-server die voldoet aan jouw behoeften. Probeer het vandaag nog en geniet van een snellere internetervaring!

Voor verdere hulp of vragen met betrekking tot het veranderen van DNS-servers, kun je altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven