Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het oplossen van problemen met het doorsturen van DNS-verzoeken

Het doorsturen van DNS-verzoeken is een essentieel onderdeel van het internetverkeer. DNS staat voor Domain Name System en is verantwoordelijk voor het vertalen van domeinnamen naar IP-adressen. Wanneer je een website bezoekt, stuurt je computer een DNS-verzoek naar een DNS-server om het IP-adres van de gewenste domeinnaam op te halen. Dit stelt je computer in staat om verbinding te maken met de juiste server en de gevraagde webpagina weer te geven.

Helaas kunnen er soms problemen optreden bij het doorsturen van DNS-verzoeken. Dit kan resulteren in een trage internetverbinding, het niet kunnen openen van bepaalde websites of zelfs het volledig wegvallen van internettoegang. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleer je internetverbinding

Voordat je begint met het oplossen van problemen met het doorsturen van DNS-verzoeken, is het belangrijk om te controleren of je een werkende internetverbinding hebt. Controleer of andere apparaten in je netwerk wel verbinding kunnen maken met het internet. Als dit niet het geval is, kan het probleem liggen bij je internetprovider of de modem/router die je gebruikt.

Herstart je apparatuur

Een veelvoorkomende oplossing voor problemen met het doorsturen van DNS-verzoeken is het herstarten van je apparatuur. Schakel je computer, modem en router uit en wacht ongeveer 30 seconden voordat je ze weer inschakelt. Dit kan helpen om tijdelijke problemen met de netwerkconfiguratie op te lossen.

Controleer je DNS-instellingen

Als het herstarten van je apparatuur niet heeft geholpen, is het tijd om je DNS-instellingen te controleren. Je kunt handmatig een andere DNS-server instellen om te testen of dit het probleem oplost. Populaire DNS-servers zijn bijvoorbeeld die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4) of Cloudflare (1.1.1.1 en 1.0.0.1). Instructies voor het wijzigen van je DNS-instellingen vind je op de website van je besturingssysteem of routerfabrikant.

Controleer je firewall en antivirussoftware

Soms kunnen firewall- of antivirusinstellingen problemen veroorzaken met het doorsturen van DNS-verzoeken. Controleer of je firewall of antivirussoftware DNS-verzoeken blokkeert. Je kunt proberen deze software tijdelijk uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost. Zorg er wel voor dat je na het testen de beveiligingssoftware weer inschakelt om je computer te beschermen.

Reset je TCP/IP-stack

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je proberen om je TCP/IP-stack te resetten. Dit kan helpen bij het oplossen van complexere netwerkproblemen. Open een opdrachtpromptvenster als administrator en voer de volgende commando’s uit:

netsh int ip reset
netsh winsock reset

Herstart je computer nadat de commando’s zijn uitgevoerd en controleer of het probleem met het doorsturen van DNS-verzoeken is opgelost.


Door het volgen van deze stappen kun je vaak problemen met het doorsturen van DNS-verzoeken oplossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de stappen één voor één uit te voeren. Als het probleem aanhoudt, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een professionele IT-dienstverlener voor verdere ondersteuning.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven