Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het oplossen van problemen met externe harde schijven

Externe harde schijven zijn een handige en populaire manier om extra opslagruimte toe te voegen aan je computer. Ze stellen je in staat om grote bestanden, zoals foto’s, video’s en documenten, veilig op te slaan en over te dragen. Helaas kunnen er soms problemen optreden met externe harde schijven, waardoor je geen toegang hebt tot je gegevens. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen met externe harde schijven bespreken en je voorzien van oplossingen om deze problemen op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Probleem 1: Externe harde schijf wordt niet herkend

Een veelvoorkomend probleem is wanneer je externe harde schijf niet wordt herkend door je computer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte verbinding, een defecte USB-poort of een probleem met de stuurprogramma’s. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

  • Controleer de verbinding: Zorg ervoor dat de USB-kabel stevig is aangesloten op zowel de externe harde schijf als de computer. Probeer indien mogelijk een andere USB-poort om te zien of dit het probleem oplost.
  • Controleer de stuurprogramma’s: Ga naar Apparaatbeheer in het Configuratiescherm en controleer of er een geel uitroepteken of vraagteken naast de externe harde schijf wordt weergegeven. Als dit het geval is, klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer “Stuurprogramma bijwerken”.
  • Probeer de harde schijf op een andere computer: Sluit de externe harde schijf aan op een andere computer om te zien of het probleem zich daar ook voordoet. Als de harde schijf wel wordt herkend op een andere computer, kan dit erop wijzen dat er een probleem is met je eigen computer.

Probleem 2: Externe harde schijf is traag

Een ander veelvoorkomend probleem is wanneer je externe harde schijf traag reageert bij het openen of overdragen van bestanden. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je grote bestanden wilt kopiëren. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen voor dit probleem:

  • Controleer de USB-poort: Zorg ervoor dat je de externe harde schijf aansluit op een USB 3.0-poort, omdat deze snellere gegevensoverdracht mogelijk maakt dan USB 2.0. Als je computer geen USB 3.0-poorten heeft, kun je overwegen om een USB 3.0 PCIe-kaart toe te voegen.
  • Sluit onnodige programma’s: Als er te veel programma’s tegelijkertijd draaien, kan dit de prestaties van je externe harde schijf beïnvloeden. Sluit onnodige programma’s en processen om de snelheid te verbeteren.
  • Controleer op malware: Malware kan de prestaties van je computer en externe harde schijf beïnvloeden. Voer regelmatig een antivirusprogramma uit om eventuele infecties te verwijderen.

Probleem 3: Externe harde schijf geeft foutmeldingen

Soms kan je externe harde schijf foutmeldingen weergeven, zoals “Schijf niet geformatteerd” of “Toegang geweigerd”. Deze foutmeldingen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals beschadigde bestandssystemen of ontoegankelijke partities. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

  • Controleer de schijfstatus: Ga naar Schijfbeheer in het Configuratiescherm en controleer of de externe harde schijf wordt weergegeven. Als de schijf wordt weergegeven met een “Niet-toegewezen” status, klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer “Nieuw eenvoudig volume” om de schijf te formatteren.
  • Gebruik dataherstelsoftware: Als je belangrijke gegevens op de externe harde schijf hebt staan en je geen toegang hebt tot de schijf, kun je overwegen om dataherstelsoftware te gebruiken. Deze software kan helpen bij het herstellen van verloren of ontoegankelijke gegevens.
  • Neem contact op met een professional: Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het zijn dat je externe harde schijf ernstige hardwareproblemen heeft. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele gegevenshersteldienst.

Met deze tips en oplossingen zou je in staat moeten zijn om veelvoorkomende problemen met externe harde schijven op te lossen. Vergeet niet om regelmatig een back-up te maken van je belangrijke gegevens om verlies te voorkomen. Hopelijk kun je snel weer genieten van een probleemloze externe opslagervaring!


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“Het oplossen van problemen met externe harde schijven”

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven