Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het oplossen van “DNS Server reageert niet” fout

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je probeert toegang te krijgen tot een website en je de foutmelding “DNS Server reageert niet” krijgt. Deze fout kan ervoor zorgen dat je geen verbinding kunt maken met het internet en je belemmeren bij het uitvoeren van verschillende online activiteiten. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen en weer verbinding te maken met het internet.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is een DNS-server?

Voordat we ingaan op het oplossen van de “DNS Server reageert niet” fout, is het belangrijk om te begrijpen wat een DNS-server is en hoe deze werkt. DNS staat voor Domain Name System en fungeert als een soort telefoonboek voor het internet. Het vertaalt de domeinnamen die we in onze webbrowser typen naar het bijbehorende IP-adres van de website die we willen bezoeken.

Wanneer je een website bezoekt, stuurt je computer een verzoek naar een DNS-server om het IP-adres van de website op te zoeken. Als de DNS-server niet reageert, kan je computer het IP-adres niet vinden en krijg je de foutmelding “DNS Server reageert niet”. Dit kan verschillende oorzaken hebben en vereist specifieke stappen om het probleem op te lossen.

Controleer je internetverbinding

Voordat je verder gaat met het oplossen van de “DNS Server reageert niet” fout, is het belangrijk om te controleren of je internetverbinding correct werkt. Controleer of andere apparaten in je netwerk wel verbinding kunnen maken met het internet. Als andere apparaten wel verbinding hebben, ligt het probleem waarschijnlijk bij je eigen computer.

Als geen enkel apparaat verbinding kan maken met het internet, kan het probleem liggen bij je internetprovider of de modem/router die je gebruikt. Neem in dat geval contact op met je internetprovider voor verdere assistentie.

Herstart je router en computer

Een veelvoorkomende oplossing voor verschillende netwerkproblemen, waaronder de “DNS Server reageert niet” fout, is het herstarten van je router en computer. Schakel je router uit, wacht een paar minuten en schakel hem vervolgens weer in. Herstart ook je computer om ervoor te zorgen dat alle netwerkinstellingen worden vernieuwd.

Na het herstarten van je router en computer, probeer opnieuw verbinding te maken met het internet en controleer of de foutmelding nog steeds optreedt. Als de foutmelding aanhoudt, ga dan verder met de volgende stappen.

Controleer je DNS-instellingen

Als de “DNS Server reageert niet” fout blijft optreden, kan het zijn dat er een probleem is met je DNS-instellingen. Je kunt proberen om handmatig een andere DNS-server in te stellen om te zien of dit het probleem oplost. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open het Configuratiescherm op je computer.
 2. Navigeer naar het gedeelte “Netwerk en internet” en selecteer “Netwerkcentrum”.
 3. Klik op “Adapterinstellingen wijzigen” in het linkerpaneel.
 4. Met de rechtermuisknop op je actieve netwerkverbinding en selecteer “Eigenschappen”.
 5. Selecteer “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en klik op “Eigenschappen”.
 6. Selecteer “De volgende DNS-serveradressen gebruiken” en voer de IP-adressen van een openbare DNS-server in, zoals Google DNS (8.8.8.8 en 8.8.4.4).
 7. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Na het wijzigen van je DNS-instellingen, probeer opnieuw verbinding te maken met het internet en controleer of de foutmelding is verdwenen. Als de foutmelding nog steeds optreedt, kun je proberen om andere openbare DNS-servers te gebruiken of de instellingen terug te zetten naar de standaardwaarden.

Controleer je firewall en antivirusprogramma

Soms kunnen firewall- of antivirusinstellingen ervoor zorgen dat de “DNS Server reageert niet” fout optreedt. Controleer of je firewall of antivirusprogramma de toegang tot het internet blokkeert en pas de instellingen indien nodig aan.

Als je niet zeker weet hoe je de instellingen van je firewall of antivirusprogramma moet aanpassen, raadpleeg dan de documentatie van het betreffende programma of neem contact op met de klantenservice voor verdere instructies.

Reset je netwerkinstellingen

Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je proberen om je netwerkinstellingen te resetten. Dit kan ervoor zorgen dat alle netwerkconfiguraties worden vernieuwd en eventuele problemen met de “DNS Server reageert niet” fout worden opgelost.

Volg de onderstaande stappen om je netwerkinstellingen te resetten:

 1. Open het Configuratiescherm op je computer.
 2. Navigeer naar het gedeelte “Netwerk en internet” en selecteer “Netwerkcentrum”.
 3. Klik op “Adapterinstellingen wijzigen” in het linkerpaneel.
 4. Met de rechtermuisknop op je actieve netwerkverbinding en selecteer “Diagnose stellen”.
 5. Volg de instructies op het scherm om je netwerkinstellingen te resetten.

Na het resetten van je netwerkinstellingen, herstart je computer en probeer opnieuw verbinding te maken met het internet. Hopelijk is de “DNS Server reageert niet” fout nu opgelost.


Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de “DNS Server reageert niet” fout op te lossen en weer verbinding te maken met het internet. Als het probleem aanhoudt, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met een professionele IT-ondersteuningsdienst om verdere assistentie te krijgen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“DNS Server reageert niet” foutmelding kan erg frustrerend zijn, maar met de juiste stappen en instellingen kun je dit probleem oplossen en weer genieten van een stabiele internetverbinding.

Met de bovenstaande oplossingen en tips zou je in staat moeten zijn om de “DNS Server reageert niet” fout op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en elke stap zorgvuldig te volgen. Hopelijk kun je snel weer zonder problemen surfen op het internet!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven