Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het oplossen van DNS-problemen op uw computer

Als u problemen ondervindt met het verbinden met websites of het laden van webpagina’s op uw computer, kan het zijn dat er DNS-problemen zijn. DNS, wat staat voor Domain Name System, is verantwoordelijk voor het vertalen van domeinnamen naar IP-adressen, zodat uw computer de juiste servers kan vinden om verbinding mee te maken. Wanneer er problemen optreden in dit proces, kan dit leiden tot frustrerende ervaringen tijdens het browsen op internet. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om DNS-problemen op te lossen en uw internetverbinding te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleren van de DNS-instellingen

De eerste stap bij het oplossen van DNS-problemen is het controleren van de DNS-instellingen op uw computer. Dit kan gedaan worden door naar de netwerkinstellingen te gaan en te controleren of de juiste DNS-servers zijn ingesteld. In Windows kunt u dit doen door naar het Control Panel te gaan, vervolgens naar Network and Sharing Center te navigeren en op Change adapter settings te klikken. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkverbinding en selecteer Properties. Kies vervolgens Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) en klik op Properties. Hier kunt u handmatig DNS-servers toevoegen, zoals die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4) of die van uw internetprovider.

Het oplossen van DNS-cache

Soms kunnen DNS-problemen worden veroorzaakt door een corrupte DNS-cache op uw computer. Het legen van de DNS-cache kan helpen bij het oplossen van deze problemen. In Windows kunt u de DNS-cache legen door de opdrachtprompt te openen als administrator en het commando ‘ipconfig /flushdns’ in te voeren. Hiermee wordt de DNS-cache geleegd en worden de DNS-instellingen vernieuwd.

Controleren op firewall- of antivirusblokkades

Sommige firewalls of antivirusprogramma’s kunnen DNS-verkeer blokkeren als onderdeel van hun beveiligingsinstellingen. Controleer of uw firewall of antivirusprogramma DNS-verkeer blokkeert en pas de instellingen zo nodig aan om dit toe te staan. Dit kan helpen bij het oplossen van DNS-problemen en ervoor zorgen dat uw computer correct verbinding kan maken met internet.

Het oplossen van netwerkproblemen

Soms kunnen DNS-problemen het gevolg zijn van bredere netwerkproblemen. Controleer of andere apparaten in uw netwerk verbonden kunnen worden met internet om te bepalen of het probleem specifiek is voor uw computer. Als meerdere apparaten problemen ondervinden, kan het zijn dat er een probleem is met uw internetverbinding of de DNS-servers van uw internetprovider. Neem in dat geval contact op met uw internetprovider voor verdere assistentie.


Door het volgen van deze stappen kunt u vaak DNS-problemen op uw computer oplossen en uw internetverbinding herstellen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en stap voor stap te werk te gaan om het probleem te identificeren en op te lossen. Mocht u hulp nodig hebben bij het oplossen van complexe DNS-problemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor professionele ondersteuning.


Samenvattend is het oplossen van DNS-problemen op uw computer een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u probleemloos kunt browsen op internet. Door het controleren van de DNS-instellingen, het legen van de DNS-cache, het controleren op firewall- of antivirusblokkades en het oplossen van eventuele netwerkproblemen, kunt u vaak de meeste DNS-problemen oplossen. Mocht het probleem aanhouden, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen om het probleem adequaat aan te pakken.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven