Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van verwijderde bestanden in Windows

Per ongeluk een belangrijk bestand verwijderen kan een zeer stressvolle situatie zijn, vooral als het geen back-up heeft. Gelukkig zijn er manieren om verwijderde bestanden in Windows te herstellen. In dit artikel zullen we enkele methoden bespreken om je te helpen bij het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Controleren Prullenbak

De eerste stap bij het herstellen van verwijderde bestanden in Windows is om de Prullenbak te controleren. Wanneer je een bestand verwijdert, wordt het meestal verplaatst naar de Prullenbak en niet permanent verwijderd. Navigeer naar de Prullenbak op je bureaublad en zoek naar het verwijderde bestand. Als je het bestand vindt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer ‘Herstellen’ om het terug te plaatsen naar de oorspronkelijke locatie.

Gebruik van Bestandsgeschiedenis

Windows heeft een ingebouwde functie genaamd ‘Bestandsgeschiedenis’ die automatisch back-ups maakt van je bestanden. Als je deze functie hebt ingeschakeld voordat het bestand werd verwijderd, kun je proberen het bestand te herstellen via Bestandsgeschiedenis. Ga naar de map waar het bestand stond, klik met de rechtermuisknop en selecteer ‘Vorige versies herstellen’. Hier kun je eerdere versies van het bestand bekijken en herstellen.

Gebruik van Data Recovery Software

Als de bovenstaande methoden niet hebben gewerkt, kun je overwegen om data recovery software te gebruiken. Er zijn verschillende betrouwbare programma’s beschikbaar die zijn ontworpen om verwijderde bestanden te herstellen, zoals EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva en Disk Drill. Deze programma’s scannen je harde schijf op verwijderde bestanden en geven je de mogelijkheid om ze te herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen

Om toekomstige verlies van bestanden te voorkomen, is het verstandig om regelmatig back-ups te maken van je belangrijke bestanden. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals het gebruik van cloudopslagdiensten, externe harde schijven of netwerkopslag. Door regelmatig back-ups te maken, minimaliseer je het risico op gegevensverlies en kun je in geval van nood snel herstellen.


Conclusie:

Het herstellen van verwijderde bestanden in Windows kan een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen en tools is het vaak mogelijk om je verloren bestanden terug te krijgen. Door de Prullenbak te controleren, gebruik te maken van Bestandsgeschiedenis en eventueel data recovery software in te zetten, vergroot je de kans op succes bij het terughalen van verwijderde bestanden. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken om toekomstig gegevensverlies te voorkomen.

Met deze tips en methoden ben je beter voorbereid om het herstellen van verwijderde bestanden in Windows succesvol uit te voeren. Blijf kalm en volg de stappen zorgvuldig om je bestanden veilig terug te krijgen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven