Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van verloren bestanden in Word

Heb je ooit het frustrerende moment meegemaakt waarop je een belangrijk Word-document verliest? Het kan gebeuren door een stroomstoring, een softwarefout of zelfs per ongeluk verwijderen. Gelukkig zijn er manieren om verloren bestanden in Word te herstellen. In dit artikel zullen we enkele methoden bespreken om je te helpen je kostbare documenten terug te krijgen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Herstellen via de AutoHerstel-functie

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om een verloren Word-bestand te herstellen, is via de AutoHerstel-functie. Microsoft Word heeft een ingebouwde functie die automatisch back-ups maakt van je documenten. Volg deze stappen om te proberen je bestand te herstellen:

 1. Open Microsoft Word en klik op het tabblad “Bestand”.
 2. Selecteer “Opties” en ga naar het tabblad “Opslaan”.
 3. Onder “AutoHerstel-informatie opslaan” vind je de locatie van de AutoHerstel-bestanden. Kopieer de bestandslocatie.
 4. Open Verkenner en plak de bestandslocatie in de adresbalk.
 5. Zoek naar bestanden met de extensie “.asd” of “.wbk”. Dit zijn de AutoHerstel-bestanden.
 6. Dubbelklik op het bestand dat je wilt herstellen en open het in Word.
 7. Sla het bestand op een nieuwe locatie op om het te behouden.

Met deze methode heb je een goede kans om je verloren bestand terug te vinden. Het is echter belangrijk op te merken dat de AutoHerstel-functie niet altijd alle bestanden kan herstellen, vooral als je het document nooit hebt opgeslagen voordat het verloren ging.

Gebruik van de vorige versie-functie

Als de AutoHerstel-functie niet heeft gewerkt of als je het bestand nooit hebt opgeslagen, is er nog een andere methode die je kunt proberen: de vorige versie-functie. Deze functie maakt gebruik van de herstelpunten van Windows om eerdere versies van je bestanden te herstellen. Volg deze stappen om het te proberen:

 1. Navigeer naar de map waarin het verloren Word-bestand zich bevond.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer “Vorige versies” in het contextmenu.
 3. Er verschijnt een lijst met beschikbare herstelpunten. Selecteer een herstelpunt waarvan je denkt dat het het verloren bestand bevat.
 4. Klik op “Herstellen” en wacht tot het proces is voltooid.
 5. Controleer de herstelde bestanden en zoek naar je verloren Word-document.

De vorige versie-functie kan een handige manier zijn om verloren bestanden terug te krijgen, maar het is belangrijk om te weten dat het alleen werkt als je systeem herstelpunten heeft gemaakt en als je toegang hebt tot deze herstelpunten.

Gebruik van herstelsoftware van derden

Als de bovenstaande methoden niet succesvol waren, kun je overwegen om herstelsoftware van derden te gebruiken. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar die zijn ontworpen om verloren bestanden te herstellen, waaronder Word-documenten. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Recuva: Een gebruiksvriendelijk programma dat bestanden kan herstellen van harde schijven, geheugenkaarten en andere opslagapparaten.
 • Stellar Data Recovery: Een krachtige tool die verloren gegevens kan herstellen van verschillende opslagmedia, waaronder Word-bestanden.
 • EaseUS Data Recovery Wizard: Een uitgebreide software die kan helpen bij het herstellen van verloren bestanden, inclusief Word-documenten.

Voordat je herstelsoftware van derden gebruikt, is het belangrijk om te weten dat sommige programma’s mogelijk niet gratis zijn of mogelijk niet alle bestanden kunnen herstellen. Zorg ervoor dat je beoordelingen leest en de betrouwbaarheid van de software controleert voordat je deze gebruikt.


Met deze methoden heb je verschillende opties om verloren bestanden in Word te herstellen. Of je nu de AutoHerstel-functie gebruikt, de vorige versie-functie of herstelsoftware van derden, het is altijd belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je belangrijke documenten om verlies te voorkomen. Hopelijk kun je met deze tips je verloren bestanden herstellen en je werk redden!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Disclaimer: De informatie in dit artikel is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het herstellen van verloren bestanden kan afhankelijk zijn van verschillende factoren en resultaten kunnen variëren. Zorg ervoor dat je altijd een back-up maakt van je belangrijke documenten en raadpleeg een professional als je twijfelt.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven