Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het herstellen van beschadigde Microsoft Word-documenten

Microsoft Word is een van de meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma’s ter wereld. Het stelt gebruikers in staat om documenten te maken, bewerken en op te slaan met verschillende bestandsextensies, zoals .doc en .docx. Helaas kunnen deze bestanden soms beschadigd raken, waardoor het moeilijk wordt om ze te openen en de inhoud te bekijken. In dit artikel zullen we bespreken hoe je beschadigde Microsoft Word-documenten kunt herstellen en je kostbare gegevens kunt redden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat veroorzaakt beschadigde Word-documenten?

Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot beschadiging van Microsoft Word-documenten. Een van de meest voorkomende oorzaken is een onjuiste afsluiting van het programma. Als Word bijvoorbeeld crasht terwijl je een document aan het bewerken bent, kan het bestand beschadigd raken. Andere mogelijke oorzaken zijn stroomstoringen, hardwarefouten of een virusinfectie.

Het is ook mogelijk dat het Word-document beschadigd raakt tijdens het verzenden via e-mail of het kopiëren naar een extern opslagapparaat. In sommige gevallen kan een beschadigd document zelfs niet worden geopend, waardoor je geen toegang hebt tot de inhoud ervan.

Het herstellen van beschadigde Word-documenten

Gelukkig zijn er verschillende methoden die je kunt proberen om beschadigde Microsoft Word-documenten te herstellen. Hier zijn enkele oplossingen die je kunt proberen:

1. Openen in Veilige modus

Als je problemen ondervindt bij het openen van een Word-document, kun je proberen om Word te openen in de Veilige modus. Dit is een modus waarin Word wordt gestart zonder extra invoegtoepassingen en sjablonen. Om Word in Veilige modus te openen, houd je de Ctrl-toets ingedrukt terwijl je op het Word-pictogram klikt. Hierdoor wordt Word geopend zonder eventuele invoegtoepassingen die het document kunnen beschadigen. Als het document in Veilige modus kan worden geopend, kun je proberen om het op te slaan als een nieuw bestand en vervolgens te sluiten en opnieuw te openen in de normale modus.

2. Gebruik de functie “Openen en herstellen”

Microsoft Word heeft een ingebouwde functie genaamd “Openen en herstellen” die kan worden gebruikt om beschadigde documenten te herstellen. Om deze functie te gebruiken, open je Word en ga je naar het tabblad “Bestand”. Klik vervolgens op “Openen” en zoek het beschadigde document op. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer “Openen en herstellen”. Word zal proberen het document te herstellen en je kunt het opslaan als een nieuw bestand.

3. Gebruik een online hersteltool

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je overwegen om een online hersteltool te gebruiken. Er zijn verschillende websites die gratis of betaalde hersteltools aanbieden voor beschadigde Word-documenten. Je kunt eenvoudig zoeken naar deze tools via een zoekmachine. Het enige wat je hoeft te doen is het beschadigde document uploaden naar de tool en deze zal proberen het te herstellen. Houd er echter rekening mee dat sommige van deze tools mogelijk niet 100% betrouwbaar zijn en dat er een risico bestaat dat je gegevens verloren gaan. Zorg er daarom altijd voor dat je een back-up hebt van je beschadigde documenten voordat je een online hersteltool gebruikt.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het altijd beter om beschadiging van Word-documenten te voorkomen dan ze te moeten herstellen. Hier zijn enkele tips om beschadiging van Word-documenten te voorkomen:

  • Sluit Word altijd op de juiste manier af voordat je je computer uitschakelt.
  • Maak regelmatig een back-up van je documenten op een externe harde schijf of in de cloud.
  • Vermijd het gebruik van onbetrouwbare externe opslagapparaten.
  • Houd je computer en antivirusprogramma up-to-date om virusinfecties te voorkomen.

Met deze tips en methoden kun je beschadigde Microsoft Word-documenten herstellen en voorkomen dat ze in de toekomst beschadigd raken. Onthoud dat het altijd belangrijk is om regelmatig back-ups te maken van je belangrijke documenten, zodat je ze kunt herstellen in geval van beschadiging. Hopelijk heb je baat bij deze informatie en kun je weer aan de slag met je waardevolle Word-documenten!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven