Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het aanpakken van DNS-instellingen voor WordPress multisite

WordPress multisite is een krachtige functie waarmee je meerdere websites kunt beheren vanuit één WordPress-installatie. Het stelt gebruikers in staat om meerdere websites te maken en te beheren met behulp van één enkele set WordPress-bestanden. Dit is vooral handig voor bedrijven, organisaties of individuen die meerdere websites beheren met vergelijkbare inhoud of functionaliteit.

Om een WordPress multisite te configureren en te laten werken, zijn er verschillende stappen die je moet volgen. Een van de belangrijkste stappen is het aanpassen van de DNS-instellingen voor je multisite. In dit artikel zullen we bespreken hoe je dit kunt aanpakken en waar je op moet letten.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Wat zijn DNS-instellingen?

DNS staat voor Domain Name System. Het is een systeem dat domeinnamen vertaalt naar IP-adressen. Wanneer je een domeinnaam in je webbrowser invoert, gaat je computer naar een DNS-server om het IP-adres van de website op te halen. Dit stelt je computer in staat om verbinding te maken met de juiste webserver en de website weer te geven.

DNS-instellingen omvatten verschillende records die bepalen hoe een domeinnaam wordt vertaald naar een IP-adres. Enkele van de meest voorkomende DNS-records zijn:

 • A-record: Dit record koppelt een domeinnaam aan een IP-adres.
 • CNAME-record: Dit record maakt een alias voor een andere domeinnaam.
 • MX-record: Dit record specificeert de mailserver die verantwoordelijk is voor het ontvangen van e-mails voor een domeinnaam.
 • TXT-record: Dit record wordt gebruikt om aanvullende informatie aan een domeinnaam toe te voegen, zoals SPF-records voor e-mailverificatie.

Het aanpassen van DNS-instellingen voor WordPress multisite

Wanneer je een WordPress multisite hebt geconfigureerd en klaar bent om deze live te zetten, moet je de DNS-instellingen van je domeinnaam aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je domeinnaam wordt gekoppeld aan de juiste IP-adressen van je multisite.

Om de DNS-instellingen aan te passen, moet je toegang hebben tot het controlepaneel van je domeinnaam. Dit kan variëren afhankelijk van de registrar waar je je domein hebt geregistreerd. Over het algemeen moet je naar het DNS-beheer of de DNS-instellingen van je domeinnaam gaan.

De specifieke stappen voor het aanpassen van DNS-instellingen kunnen variëren, maar over het algemeen moet je de volgende stappen volgen:

 1. Log in op het controlepaneel van je domeinnaam.
 2. Zoek naar de DNS-instellingen of het DNS-beheer.
 3. Zoek het A-record voor je domeinnaam en bewerk dit record.
 4. Voer het IP-adres in van de server waarop je WordPress multisite is gehost.
 5. Sla de wijzigingen op.

Het kan enige tijd duren voordat de DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Dit komt omdat DNS-records worden gecachet door DNS-servers over de hele wereld. Het kan enkele uren duren voordat de wijzigingen overal zijn doorgevoerd.

Naast het aanpassen van het A-record, moet je mogelijk ook andere DNS-records aanpassen, afhankelijk van de configuratie van je multisite. Raadpleeg de documentatie van je hostingprovider of neem contact op met hun ondersteuningsteam voor specifieke instructies.

Waar moet je op letten bij het aanpassen van DNS-instellingen voor WordPress multisite?

Het aanpassen van DNS-instellingen kan een delicate procedure zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het aanpakken van DNS-instellingen voor WordPress multisite:

 • Maak een back-up: Voordat je wijzigingen aanbrengt in je DNS-instellingen, is het altijd verstandig om een back-up te maken van je bestaande instellingen. Dit kan je helpen om eventuele fouten of problemen gemakkelijk te herstellen.
 • Controleer de TTL: TTL staat voor Time to Live en bepaalt hoelang DNS-records in de cache van DNS-servers blijven. Als je de TTL verlaagt voordat je wijzigingen aanbrengt, kunnen de wijzigingen sneller worden doorgevoerd. Houd er echter rekening mee dat het verlagen van de TTL kan leiden tot een hogere belasting van DNS-servers.
 • Test je wijzigingen: Nadat je de DNS-instellingen hebt aangepast, is het belangrijk om te controleren of de wijzigingen correct zijn doorgevoerd. Dit kun je doen door je domeinnaam in een webbrowser in te voeren en te controleren of je multisite correct wordt weergegeven.
 • Geduld hebben: Zoals eerder vermeld, kan het enige tijd duren voordat DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Wees geduldig en geef de wijzigingen de tijd om overal te worden bijgewerkt.

Het aanpakken van DNS-instellingen voor WordPress multisite: conclusie

Het aanpassen van DNS-instellingen voor WordPress multisite is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je multisite correct wordt weergegeven op je domeinnaam. Door de juiste DNS-records in te stellen, kun je ervoor zorgen dat je domeinnaam wordt gekoppeld aan de juiste IP-adressen van je multisite.

Hoewel het aanpassen van DNS-instellingen een technisch proces kan zijn, is het met de juiste begeleiding en kennis goed te doen. Volg de stappen die we in dit artikel hebben besproken en zorg ervoor dat je de nodige controles uitvoert om ervoor te zorgen dat je wijzigingen correct zijn doorgevoerd.

Als je hulp nodig hebt bij het aanpakken van DNS-instellingen voor je WordPress multisite, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven