Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Het aanpakken van DNS-instellingen voor meertalige websites

Als je een meertalige website hebt, is het essentieel om de juiste DNS-instellingen in te stellen om ervoor te zorgen dat je bezoekers de juiste taalversie van je website te zien krijgen. Het correct configureren van de DNS-instellingen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en begeleiding kun je dit proces succesvol doorlopen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wanneer je een meertalige website hebt, wil je ervoor zorgen dat je bezoekers de juiste taalversie van je website te zien krijgen op basis van hun locatie of voorkeurstaal. Dit kan worden bereikt door het correct instellen van de DNS-instellingen voor je domein. In dit artikel zullen we bespreken hoe je dit proces kunt aanpakken en enkele best practices kunt volgen om ervoor te zorgen dat je meertalige website soepel functioneert.

Wat zijn DNS-instellingen?

DNS staat voor Domain Name System. Het is een systeem dat domeinnamen vertaalt naar IP-adressen, zodat computers met elkaar kunnen communiceren. DNS-instellingen zijn de configuraties die je kunt aanpassen om de juiste IP-adressen aan je domeinnamen toe te wijzen. Bij meertalige websites zijn de DNS-instellingen van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de juiste taalversie van de website wordt weergegeven.

Het belang van juiste DNS-instellingen voor meertalige websites

Als je een meertalige website hebt, wil je ervoor zorgen dat je bezoekers de content in de juiste taal kunnen lezen. Dit kan worden bereikt door het configureren van de DNS-instellingen op een zodanige manier dat de juiste taalversie van de website wordt weergegeven op basis van de locatie of voorkeurstaal van de bezoeker. Door de juiste DNS-instellingen in te stellen, verbeter je de gebruikerservaring en vergroot je de kans dat bezoekers langer op je website blijven en terugkomen.

Om de DNS-instellingen voor meertalige websites correct aan te pakken, zijn er verschillende benaderingen die je kunt volgen. Hier zijn enkele best practices die je kunt overwegen:

1. Gebruik geolocatie

Een van de meest gebruikte methoden om de juiste taalversie van een meertalige website te tonen, is door gebruik te maken van geolocatie. Hierbij wordt de locatie van de bezoeker bepaald op basis van het IP-adres en wordt de bijbehorende taalversie van de website getoond. Dit kan worden bereikt door een geolocatie-service te gebruiken die het IP-adres van de bezoeker analyseert en de juiste taalcode doorgeeft aan de DNS-instellingen.

2. Laat bezoekers zelf de taal kiezen

Een andere benadering is om bezoekers zelf de taal te laten kiezen via een taalkeuzemenu op de website. Hierbij wordt de taalvoorkeur van de bezoeker opgeslagen in een cookie of sessie, zodat de juiste taalversie van de website wordt weergegeven bij een volgend bezoek. Om dit te implementeren, moet je de DNS-instellingen configureren om de taalvoorkeur van de bezoeker te onthouden en de juiste taalversie van de website te serveren.

3. Gebruik subdomeinen of submappen

Een andere manier om meertalige websites te ondersteunen, is door gebruik te maken van subdomeinen of submappen voor elke taalversie. Bijvoorbeeld, www.example.com voor de Engelse versie en nl.example.com voor de Nederlandse versie. Door de DNS-instellingen correct te configureren, worden bezoekers automatisch doorgestuurd naar de juiste subdomein of submap op basis van hun taalvoorkeur.

Best practices voor het configureren van DNS-instellingen voor meertalige websites

Naast het kiezen van de juiste benadering, zijn er enkele best practices die je kunt volgen bij het configureren van de DNS-instellingen voor meertalige websites:

1. Maak gebruik van een Content Delivery Network (CDN)

Een Content Delivery Network (CDN) kan helpen bij het versnellen van de laadtijd van je website en het leveren van de juiste taalversie aan bezoekers over de hele wereld. Door een CDN te gebruiken, worden statische bestanden van je website opgeslagen op servers verspreid over verschillende locaties. Dit zorgt voor een snellere levering van de juiste taalversie van je website aan bezoekers, ongeacht hun locatie.

2. Maak gebruik van canonical tags

Om ervoor te zorgen dat zoekmachines de juiste taalversie van je website indexeren, is het belangrijk om canonical tags te gebruiken. Een canonical tag geeft aan welke versie van een pagina de voorkeursversie is. Door canonical tags correct in te stellen, voorkom je dat zoekmachines de verschillende taalversies van je website als duplicaatcontent beschouwen.

3. Test regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig te testen of de DNS-instellingen voor je meertalige website correct werken. Dit kun je doen door verschillende locaties en talen te simuleren en te controleren of de juiste taalversie van de website wordt weergegeven. Als er problemen zijn, kun je contact opnemen met je DNS-provider of een expert op het gebied van DNS-instellingen voor ondersteuning.


Het aanpakken van DNS-instellingen voor meertalige websites is van essentieel belang voor het bieden van een goede gebruikerservaring aan je bezoekers. Door de juiste benadering te kiezen, zoals geolocatie, taalkeuzemenu of subdomeinen/submappen, en door best practices te volgen, kun je ervoor zorgen dat je meertalige website soepel functioneert. Vergeet niet regelmatig te testen en contact op te nemen met experts indien nodig. Succes met het configureren van je DNS-instellingen voor meertalige websites!


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven