Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden op een Windows-pc

Per ongeluk bestanden verwijderen op je Windows-pc kan een grote bron van frustratie zijn. Of het nu gaat om belangrijke documenten, dierbare foto’s of andere waardevolle gegevens, het verlies van bestanden kan leiden tot stress en paniek. Gelukkig zijn er verschillende methoden en tools beschikbaar om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen en je gemoedsrust te herstellen. In dit artikel zullen we enkele van deze methoden en tools bespreken, zodat je snel weer toegang hebt tot je verloren bestanden.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Prullenbak controleren

De eerste plaats om te controleren bij het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden is de Prullenbak op je Windows-pc. Wanneer je een bestand verwijdert, wordt het meestal verplaatst naar de Prullenbak in plaats van permanent te worden verwijderd. Om de Prullenbak te openen, dubbelklik je eenvoudigweg op het pictogram op je bureaublad of zoek je het in het startmenu.

Eenmaal in de Prullenbak kun je door de lijst met verwijderde bestanden bladeren. Als je het bestand dat je wilt herstellen hebt gevonden, klik je er met de rechtermuisknop op en selecteer je ‘Herstellen’. Het bestand wordt dan teruggeplaatst naar de oorspronkelijke locatie op je pc.

2. Bestandsgeschiedenis gebruiken

Als je de Prullenbak hebt gecontroleerd en je bestand daar niet kunt vinden, is er nog steeds hoop. Windows heeft een ingebouwde functie genaamd ‘Bestandsgeschiedenis’ die automatisch back-ups maakt van je bestanden. Deze functie kan van onschatbare waarde zijn bij het herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden.

Om Bestandsgeschiedenis te gebruiken, open je het Configuratiescherm en zoek je naar ‘Bestandsgeschiedenis’. Klik op de optie ‘Bestandsgeschiedenis herstellen’ en je wordt naar een nieuw venster geleid waar je door je recente back-ups kunt bladeren. Zoek het bestand dat je wilt herstellen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer ‘Herstellen’. Het bestand wordt dan teruggezet naar de oorspronkelijke locatie op je pc.

3. Gebruik van herstelsoftware

Als de bovenstaande methoden niet succesvol zijn geweest, is er nog steeds een laatste redmiddel: het gebruik van speciale herstelsoftware. Er zijn verschillende softwaretools beschikbaar die zijn ontworpen om verloren bestanden te herstellen, zelfs als ze niet meer in de Prullenbak staan of als er geen back-ups zijn gemaakt.

Een populaire en betrouwbare optie is EaseUS Data Recovery Wizard. Deze software kan worden gedownload van hun officiële website en biedt een gratis versie waarmee je tot een bepaalde hoeveelheid gegevens kunt herstellen. Na installatie en uitvoering van de software, selecteer je de schijf waarop de bestanden stonden voordat ze werden verwijderd. De software zal vervolgens een scan uitvoeren en een lijst van herstelbare bestanden weergeven. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen en klik op ‘Herstellen’ om ze terug te plaatsen op je pc.

4. Voorkomen van toekomstige gegevensverlies

Het is altijd beter om gegevensverlies te voorkomen dan om het te moeten herstellen. Hier zijn enkele tips om toekomstige problemen te voorkomen:

  • Maak regelmatig back-ups van je bestanden. Dit kan op een externe harde schijf, in de cloud of met behulp van speciale back-upsoftware.
  • Wees voorzichtig bij het verwijderen van bestanden. Controleer altijd dubbel voordat je op de ‘Verwijderen’ knop klikt en zorg ervoor dat je het juiste bestand selecteert.
  • Gebruik een betrouwbaar antivirusprogramma om je pc te beschermen tegen malware en virussen die bestanden kunnen beschadigen of verwijderen.

Herstellen van per ongeluk verwijderde bestanden op een Windows-pc kan een zenuwslopende ervaring zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden en tools beschikbaar om je te helpen je verloren bestanden terug te krijgen. Door de Prullenbak te controleren, gebruik te maken van de Bestandsgeschiedenis en eventueel herstelsoftware te gebruiken, vergroot je de kans op succes. Vergeet niet om in de toekomst regelmatig back-ups te maken en voorzichtig te zijn bij het verwijderen van bestanden. Zo minimaliseer je het risico op gegevensverlies en kun je met een gerust hart werken op je Windows-pc.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven