Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Herstellen van per ongeluk geformatteerde geheugenkaarten

Per ongeluk je geheugenkaart formatteren kan een zeer stressvolle situatie zijn, vooral als er belangrijke foto’s, video’s of andere bestanden op stonden. Gelukkig zijn er manieren om deze gegevens te herstellen en je geheugenkaart weer operationeel te maken. In dit artikel zullen we ingaan op verschillende methoden en tools die je kunt gebruiken om geformatteerde geheugenkaarten te herstellen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Gebruik van data recovery software

Een van de meest effectieve manieren om gegevens van een geformatteerde geheugenkaart te herstellen, is door gebruik te maken van data recovery software. Deze programma’s zijn speciaal ontworpen om verloren of verwijderde bestanden terug te halen, zelfs na een formattering. Er zijn verschillende betrouwbare data recovery tools beschikbaar die je kunt gebruiken, zoals EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva en Disk Drill.

Om gegevens te herstellen met behulp van data recovery software, sluit je de geformatteerde geheugenkaart aan op je computer en start je de software. Volg de instructies van het programma om een scan uit te voeren en de verloren bestanden te herstellen. Zorg ervoor dat je de herstelde bestanden opslaat op een andere schijf om overschrijving te voorkomen.

Handmatig herstellen van gegevens

Als je liever geen data recovery software wilt gebruiken of als de software geen bevredigende resultaten oplevert, kun je ook proberen om handmatig gegevens te herstellen van een geformatteerde geheugenkaart. Dit proces vereist wat meer technische kennis en kan tijdrovend zijn, maar het is wel mogelijk.

Een van de methoden om handmatig gegevens te herstellen, is door gebruik te maken van de command prompt in Windows. Je kunt proberen om de geformatteerde geheugenkaart te koppelen aan je computer en vervolgens de commando’s zoals ‘chkdsk’ of ‘attrib’ uit te voeren om de bestanden zichtbaar te maken. Houd er rekening mee dat deze methode niet altijd succesvol is en dat het risico bestaat dat je de gegevens verder beschadigt.

Voorzorgsmaatregelen voor de toekomst

Om te voorkomen dat je in de toekomst per ongeluk gegevens formatteert op je geheugenkaart, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je regelmatig een back-up maakt van je gegevens op een externe schijf of in de cloud, zodat je altijd een kopie hebt van je belangrijke bestanden. Daarnaast is het verstandig om extra voorzichtig te zijn bij het formatteren van geheugenkaarten en altijd een bevestiging te vragen voordat je doorgaat met het proces.


Herstellen van per ongeluk geformatteerde geheugenkaarten kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste tools en kennis is het mogelijk om je gegevens terug te krijgen. Door data recovery software te gebruiken of handmatig gegevens te herstellen, kun je vaak succesvol zijn in het terughalen van verloren bestanden. Vergeet niet om voorzorgsmaatregelen te nemen om toekomstige data verlies te voorkomen.


Conclusie

Het herstellen van per ongeluk geformatteerde geheugenkaarten is een proces dat geduld, kennis en de juiste tools vereist. Door gebruik te maken van data recovery software of door handmatig gegevens te herstellen, kun je vaak succesvol zijn in het terughalen van verloren bestanden. Het is echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om toekomstige data verlies te voorkomen. Mocht je hulp nodig hebben bij het herstellen van gegevens van een geformatteerde geheugenkaart, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven