Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Gmail-fout: “Kan geen verbinding maken met de server”

Als je regelmatig Gmail gebruikt, kan het frustrerend zijn om geconfronteerd te worden met de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server”. Deze fout kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om te begrijpen hoe je dit probleem kunt oplossen om weer toegang te krijgen tot je e-mails. In dit artikel zullen we de mogelijke redenen voor deze fout bespreken en suggesties bieden om het probleem op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat veroorzaakt de Gmail-fout “Kan geen verbinding maken met de server”?

De foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” in Gmail kan optreden als gevolg van verschillende redenen. Een van de meest voorkomende oorzaken is een slechte internetverbinding. Als je internetverbinding instabiel is of als er een storing is, kan Gmail moeite hebben om verbinding te maken met de servers. Daarnaast kan het probleem ook worden veroorzaakt door verouderde browserinstellingen, firewall-instellingen die de toegang tot Gmail blokkeren, of zelfs door serverproblemen aan de kant van Google.

Hoe de Gmail-fout oplossen?

Als je de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” tegenkomt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je een stabiele en werkende internetverbinding hebt. Probeer andere websites te openen om te controleren of je internetverbinding goed werkt.
  • Controleer je browserinstellingen: Zorg ervoor dat je browser up-to-date is en dat er geen extensies of instellingen zijn die de toegang tot Gmail blokkeren.
  • Controleer je firewallinstellingen: Soms kan een firewall de toegang tot bepaalde websites blokkeren, waaronder Gmail. Controleer of je firewallinstellingen Gmail niet blokkeren.

Probleem nog niet opgelost?

Als je na het uitvoeren van bovenstaande stappen nog steeds de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” krijgt, kan het probleem liggen aan serverproblemen aan de kant van Google. In dit geval is het het beste om even te wachten en het later opnieuw te proberen. Google werkt vaak snel aan het oplossen van serverproblemen en de toegang tot Gmail zou binnen afzienbare tijd hersteld moeten zijn.

Als de foutmelding aanhoudt en je geen toegang hebt tot je e-mails in Gmail, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Gmail voor verdere assistentie.


De Gmail-fout “Kan geen verbinding maken met de server” kan vervelend zijn, maar met de juiste stappen en wat geduld kun je dit probleem vaak snel oplossen en weer toegang krijgen tot je e-mails.

Door de mogelijke oorzaken van de fout te begrijpen en de juiste stappen te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je Gmail-account weer soepel werkt en je e-mails zonder onderbrekingen kunt bekijken en verzenden.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven