Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Foutmeldingen bij het verbinden met externe servers aanpakken

Heb je ooit geprobeerd om verbinding te maken met een externe server en kreeg je een foutmelding? Het kan frustrerend zijn wanneer je niet in staat bent om toegang te krijgen tot de informatie die je nodig hebt. Gelukkig zijn er manieren om deze foutmeldingen aan te pakken en je verbinding te herstellen. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende foutmeldingen bespreken en oplossingen bieden om ze op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. DNS-foutmeldingen

Een veelvoorkomende foutmelding bij het verbinden met externe servers is een DNS-fout. DNS staat voor Domain Name System en is verantwoordelijk voor het omzetten van domeinnamen naar IP-adressen. Wanneer er een probleem is met de DNS-configuratie, kan dit leiden tot foutmeldingen bij het verbinden met een server.

Om een DNS-foutmelding aan te pakken, kun je de volgende stappen volgen:

 • Controleer of je een werkende internetverbinding hebt. Soms kan een trage of instabiele verbinding leiden tot DNS-problemen.
 • Controleer of je de juiste DNS-servers hebt ingesteld. Je kunt de DNS-instellingen controleren in de netwerkinstellingen van je apparaat.
 • Probeer een andere DNS-server te gebruiken. Er zijn verschillende openbare DNS-servers beschikbaar, zoals die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4) of Cloudflare (1.1.1.1).
 • Herstart je apparaat en modem/router. Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen.

2. Time-out foutmeldingen

Een andere veelvoorkomende foutmelding bij het verbinden met externe servers is een time-out fout. Dit gebeurt wanneer je apparaat geen verbinding kan maken met de server binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Om een time-out foutmelding aan te pakken, kun je de volgende stappen volgen:

 • Controleer je internetverbinding. Zorg ervoor dat je een stabiele en snelle verbinding hebt.
 • Controleer de serverstatus. Soms kan een server overbelast zijn of onderhoud ondergaan, waardoor je geen verbinding kunt maken.
 • Controleer je firewall-instellingen. Soms kan een te strenge firewall-instelling verbindingen blokkeren.
 • Probeer een andere browser of apparaat. Soms kan het probleem specifiek zijn voor een bepaalde browser of apparaat.

3. SSL/TLS-foutmeldingen

SSL (Secure Sockets Layer) en TLS (Transport Layer Security) zijn protocollen die worden gebruikt om communicatie tussen een client en een server te beveiligen. Wanneer er een probleem is met de SSL/TLS-configuratie, kan dit leiden tot foutmeldingen bij het verbinden met een server.

Om een SSL/TLS-foutmelding aan te pakken, kun je de volgende stappen volgen:

 • Controleer de systeemtijd van je apparaat. Een onjuiste systeemtijd kan leiden tot SSL/TLS-fouten.
 • Controleer of je de nieuwste versie van je browser gebruikt. Oudere versies van browsers kunnen problemen hebben met verouderde SSL/TLS-protocollen.
 • Controleer of de server een geldig SSL/TLS-certificaat heeft. Een verlopen of ongeldig certificaat kan leiden tot foutmeldingen.
 • Probeer een andere browser of apparaat. Soms kan het probleem specifiek zijn voor een bepaalde browser of apparaat.

Met deze tips kun je hopelijk de meest voorkomende foutmeldingen bij het verbinden met externe servers aanpakken. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de stappen systematisch te doorlopen om het probleem op te lossen. Mocht je nog steeds problemen ondervinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te assisteren!

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

“Foutmeldingen bij het verbinden met externe servers aanpakken kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen kun je het probleem vaak oplossen.”

Onthoud dat het belangrijk is om regelmatig je apparaten en software bij te werken om mogelijke problemen te voorkomen. Daarnaast is het altijd handig om een back-up van je gegevens te maken, zodat je in geval van problemen je belangrijke informatie niet verliest.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven