Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Foutmelding “Kan geen verbinding maken met de uitgaande server” in Thunderbird

Als je de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de uitgaande server” in Thunderbird tegenkomt, kan dit erg frustrerend zijn. Deze fout kan ervoor zorgen dat je geen e-mails kunt verzenden vanuit je Thunderbird-e-mailclient. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen. In dit artikel zullen we enkele mogelijke oorzaken van deze fout bespreken en hoe je deze kunt verhelpen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Mogelijke oorzaken van de foutmelding

Er zijn verschillende redenen waarom je de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de uitgaande server” in Thunderbird kunt krijgen. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Onjuiste serverinstellingen
  • Firewall- of antivirusinstellingen die de verbinding blokkeren
  • Problemen met de internetverbinding

Oplossingen voor de foutmelding

Om de fout “Kan geen verbinding maken met de uitgaande server” in Thunderbird op te lossen, kun je de volgende stappen proberen:

  1. Controleer je serverinstellingen: Zorg ervoor dat de serverinstellingen in Thunderbird correct zijn. Controleer de serveradressen, poortnummers, gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Controleer je firewall- en antivirusinstellingen: Soms kunnen firewall- of antivirusprogramma’s de verbinding met de uitgaande server blokkeren. Controleer of Thunderbird toestemming heeft om verbinding te maken.
  3. Controleer je internetverbinding: Als je internetverbinding instabiel is, kan dit problemen veroorzaken bij het verbinden met de uitgaande mailserver. Zorg voor een stabiele internetverbinding.

Extra tips

Naast de bovenstaande stappen zijn er nog enkele extra tips die je kunt proberen om de foutmelding te verhelpen:

Gebruik een ander poortnummer: Probeer een ander poortnummer voor de uitgaande server in te stellen. Soms kan een ander poortnummer helpen bij het oplossen van verbindingsproblemen.

Controleer je e-mailprovider: Neem contact op met je e-mailprovider om te controleren of er geen problemen zijn aan hun kant die de verbinding met de uitgaande server beïnvloeden.


Door deze stappen te volgen en enkele extra tips uit te proberen, kun je hopelijk de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de uitgaande server” in Thunderbird oplossen. Mocht het probleem aanhouden, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze support. We helpen je graag verder!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven