Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” in Thunderbird

Thunderbird is een populaire e-mailclient die wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en talloze handige functies. Helaas kan het soms voorkomen dat je een foutmelding krijgt met de boodschap “Kan geen verbinding maken met de server”. In dit artikel zullen we deze foutmelding onderzoeken en enkele mogelijke oplossingen bespreken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

De foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met problemen met de netwerkverbinding, de serverinstellingen of zelfs met de firewallinstellingen op je computer. Hieronder volgen enkele mogelijke oplossingen die je kunt proberen om dit probleem op te lossen.

Controleer je internetverbinding

Een van de eerste stappen die je kunt nemen bij het oplossen van de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” is het controleren van je internetverbinding. Controleer of je computer verbonden is met het internet en of andere websites en diensten normaal werken. Als je geen internetverbinding hebt, moet je mogelijk contact opnemen met je internetprovider om het probleem op te lossen.

Controleer je serverinstellingen

Als je zeker weet dat je een werkende internetverbinding hebt, is het tijd om je serverinstellingen te controleren. Open Thunderbird en ga naar de accountinstellingen. Controleer of de serverinstellingen correct zijn ingesteld. Zorg ervoor dat je de juiste serveradressen, poortnummers en beveiligingsopties hebt ingevoerd. Als je niet zeker weet welke instellingen je moet gebruiken, kun je contact opnemen met je e-mailprovider voor meer informatie.

Controleer je firewallinstellingen

Soms kan een firewall op je computer de verbinding met de e-mailserver blokkeren. Controleer je firewallinstellingen om er zeker van te zijn dat Thunderbird toegang heeft tot het internet. Je kunt proberen de firewall tijdelijk uit te schakelen en te kijken of dit het probleem oplost. Als dit het probleem oplost, moet je mogelijk de firewallconfiguratie aanpassen om Thunderbird toe te staan verbinding te maken met de server.

Controleer je antivirussoftware

Sommige antivirusprogramma’s kunnen ook de verbinding met de e-mailserver verstoren. Controleer de instellingen van je antivirussoftware om te zien of er iets is dat de verbinding blokkeert. Je kunt proberen de antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen en te kijken of dit het probleem oplost. Als dit het probleem oplost, moet je mogelijk de instellingen van je antivirussoftware aanpassen om Thunderbird toe te staan verbinding te maken met de server.

Neem contact op met je e-mailprovider

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” krijgt, is het raadzaam om contact op te nemen met je e-mailprovider. Zij kunnen je mogelijk verder helpen bij het oplossen van het probleem. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie verstrekt, zoals de exacte foutmelding, de stappen die je al hebt genomen en eventuele andere relevante details.


Conclusie:

De foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” in Thunderbird kan frustrerend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Controleer je internetverbinding, serverinstellingen, firewallinstellingen en antivirussoftware. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met je e-mailprovider voor verdere ondersteuning.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Met deze tips zou je hopelijk in staat moeten zijn om de foutmelding “Kan geen verbinding maken met de server” in Thunderbird op te lossen en weer probleemloos je e-mails te kunnen verzenden en ontvangen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven