Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken” in Thunderbird

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Als je regelmatig gebruik maakt van Thunderbird als je e-mailclient, ben je mogelijk wel eens de foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken” tegengekomen. Deze foutmelding kan erg frustrerend zijn, vooral als je belangrijke e-mails wilt verzenden of ontvangen. In dit artikel zullen we deze foutmelding nader bekijken en enkele mogelijke oplossingen bieden.

Wat veroorzaakt de foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken”?

Deze foutmelding kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met problemen met je internetverbinding, de instellingen van je e-mailaccount, of zelfs de server van je e-mailprovider. Het is belangrijk om de mogelijke oorzaken te begrijpen, zodat je gericht kunt zoeken naar een oplossing.

Oplossingen voor de foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken”

1. Controleer je internetverbinding: Het is mogelijk dat je internetverbinding instabiel is of dat er tijdelijke onderbrekingen zijn. Controleer of je andere internetdiensten zonder problemen kunt gebruiken. Als je problemen ondervindt, neem dan contact op met je internetprovider.

2. Controleer je e-mailinstellingen: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste instellingen hebt geconfigureerd in Thunderbird. Controleer of je de juiste serveradressen, poortnummers en beveiligingsopties hebt ingesteld. Raadpleeg de documentatie van je e-mailprovider voor de juiste instellingen.

3. Controleer de serverstatus: Het kan zijn dat de server van je e-mailprovider tijdelijk niet beschikbaar is. Controleer de website of sociale media van je e-mailprovider om te zien of er bekende problemen zijn met de servers. Als er een storing is, zul je moeten wachten tot de provider het probleem heeft opgelost.

4. Schakel antivirus- en firewallsoftware uit: Soms kunnen beveiligingssoftware conflicten veroorzaken met Thunderbird en de verbinding met de server verbreken. Probeer je antivirus- en firewallsoftware tijdelijk uit te schakelen en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Vergeet niet om de beveiligingssoftware weer in te schakelen nadat je het hebt getest.

5. Controleer de grootte van je e-mailbijlagen: Als je grote bijlagen probeert te verzenden, kan dit problemen veroorzaken bij het verzenden van e-mails. Controleer de grootte van je bijlagen en overweeg om ze te verkleinen of gebruik te maken van een cloudopslagdienst om de bijlagen te delen.

6. Verwijder en voeg je e-mailaccount opnieuw toe: Soms kunnen er problemen optreden met de configuratie van je e-mailaccount in Thunderbird. Probeer je e-mailaccount te verwijderen en voeg het opnieuw toe. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen gebruikt en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

7. Werk Thunderbird bij naar de nieuwste versie: Het kan zijn dat er een bug in de versie van Thunderbird zit die je momenteel gebruikt. Controleer of er updates beschikbaar zijn en werk Thunderbird bij naar de nieuwste versie. Dit kan mogelijke problemen oplossen.


Heb je nog steeds problemen met de foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken” in Thunderbird? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het oplossen van dit probleem.

Met de bovenstaande oplossingen zou je hopelijk in staat moeten zijn om de foutmelding “De server heeft de verbinding verbroken” in Thunderbird op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de verschillende stappen zorgvuldig te volgen. Als geen van de oplossingen werkt, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met je e-mailprovider voor verdere assistentie.

Onthoud dat het altijd handig is om regelmatig een back-up te maken van je e-mails en belangrijke gegevens, zodat je ze kunt herstellen in geval van eventuele problemen. Veel succes!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven