Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Fouten bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding

Een bekabelde ethernetverbinding is een betrouwbare en snelle manier om verbinding te maken met het internet. Het biedt een stabiele en veilige verbinding, ideaal voor het streamen van media, online gamen en andere activiteiten die een hoge bandbreedte vereisen. Helaas kunnen er soms fouten optreden bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende fouten bespreken en oplossingen bieden om ze op te lossen.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Geen verbinding

Een van de meest voorkomende fouten bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding is het ontbreken van een verbinding. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een losse kabel, een defecte netwerkadapter of een probleem met de router. Om dit probleem op te lossen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

 • Controleer of de ethernetkabel goed is aangesloten op zowel de computer als de router. Zorg ervoor dat de kabel stevig is vastgeklikt.
 • Probeer een andere ethernetkabel om te controleren of de kabel zelf het probleem is.
 • Controleer of de netwerkadapter correct is geïnstalleerd. Ga naar Apparaatbeheer (te vinden in het Configuratiescherm) en controleer of er een geel uitroepteken of vraagteken naast de netwerkadapter staat. Als dit het geval is, moet je mogelijk de stuurprogramma’s bijwerken of opnieuw installeren.
 • Reset de router door de stroomtoevoer enkele minuten los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten.

Als geen van deze stappen het probleem oplost, kan het zijn dat er een probleem is met de netwerkkaart van je computer. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele technicus voor verdere assistentie.

2. Langzame verbinding

Een andere veelvoorkomende fout bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding is een langzame verbinding. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als je gewend bent aan een snelle internetverbinding. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken en oplossingen voor een trage ethernetverbinding:

 • Controleer of er andere apparaten op het netwerk zijn die veel bandbreedte gebruiken, zoals het streamen van video’s of het downloaden van grote bestanden. Als dit het geval is, kan het zijn dat de beschikbare bandbreedte wordt verdeeld en resulteert in een langzamere verbinding. Probeer deze apparaten uit te schakelen of te pauzeren om te zien of dit de snelheid verbetert.
 • Controleer of je computer over voldoende geheugen en verwerkingskracht beschikt. Als je computer te veel processen tegelijkertijd uitvoert, kan dit de prestaties van de ethernetverbinding beïnvloeden. Sluit onnodige programma’s en processen af om de snelheid te verbeteren.
 • Controleer of de ethernetkabel van goede kwaliteit is. Een slechte kwaliteit kabel kan de signaalkwaliteit beïnvloeden en resulteren in een langzamere verbinding. Probeer een andere kabel om te zien of dit het probleem oplost.
 • Controleer of de router de nieuwste firmware heeft geïnstalleerd. Firmware-updates kunnen prestatieverbeteringen en bugfixes bevatten die de snelheid van de verbinding kunnen verbeteren.

Als geen van deze oplossingen werkt, kan het zijn dat je internetprovider een probleem heeft met de netwerkverbinding. Neem contact op met je internetprovider om te controleren of er bekende problemen zijn in jouw regio.

3. IP-conflicten

Een ander probleem dat kan optreden bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding zijn IP-conflicten. Een IP-conflict treedt op wanneer er meerdere apparaten op het netwerk hetzelfde IP-adres proberen te gebruiken. Dit kan leiden tot een onstabiele verbinding of zelfs tot het volledig wegvallen van de verbinding. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om IP-conflicten op te lossen:

 • Controleer of er andere apparaten op het netwerk zijn die hetzelfde IP-adres gebruiken. Dit kan gebeuren als je handmatig IP-adressen hebt toegewezen aan apparaten op het netwerk. Zorg ervoor dat elk apparaat een uniek IP-adres heeft.
 • Probeer de router te resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan IP-conflicten oplossen die zijn ontstaan door onjuiste configuratie-instellingen.
 • Controleer of de DHCP-server van de router correct is geconfigureerd. De DHCP-server is verantwoordelijk voor het toewijzen van unieke IP-adressen aan apparaten op het netwerk. Zorg ervoor dat deze correct is ingesteld.

Als je nog steeds problemen hebt met IP-conflicten, kan het zijn dat er een probleem is met de router zelf. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele technicus voor verdere assistentie.


Met deze oplossingen zou je in staat moeten zijn om de meest voorkomende fouten bij het verbinden met een bekabelde ethernetverbinding op te lossen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en stap voor stap te werk te gaan bij het oplossen van deze problemen. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele technicus voor verdere hulp.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven