Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Fouten bij het installeren van Windows Updates aanpakken

Windows-updates zijn essentieel voor het goed functioneren en de beveiliging van je computer. Ze bevatten bugfixes, beveiligingspatches en nieuwe functies die je systeem up-to-date houden. Het is echter niet ongewoon om fouten tegen te komen tijdens het installeren van Windows-updates. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende fouten bespreken en oplossingen bieden om ze aan te pakken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

1. Windows Update-foutcode 0x80070005

Een van de meest voorkomende foutcodes die je kunt tegenkomen tijdens het installeren van Windows-updates is 0x80070005. Deze foutcode geeft aan dat er onvoldoende machtigingen zijn om de update te installeren. Dit kan optreden als je niet bent aangemeld als beheerder of als er beperkingen zijn ingesteld op je gebruikersaccount.

Om deze fout op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld als beheerder of dat je de juiste machtigingen hebt om updates te installeren. Je kunt dit controleren door met de rechtermuisknop op het Windows Startmenu te klikken en “Opdrachtprompt (Admin)” te selecteren. Typ vervolgens het volgende commando: net user administrator /active:yes. Hiermee activeer je het verborgen beheerdersaccount. Meld je af en meld je vervolgens aan bij dit nieuwe beheerdersaccount om de updates te installeren.

2. Windows Update blijft hangen

Een andere veelvoorkomende fout bij het installeren van Windows-updates is dat het updateproces blijft hangen. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je computer vastloopt en je niet kunt doorgaan met andere taken.

Om deze fout aan te pakken, kun je het beste eerst je computer opnieuw opstarten. Soms kan een eenvoudige herstart het probleem oplossen. Als de update echter blijft hangen, kun je proberen de Windows Update-service opnieuw te starten. Ga naar het Startmenu, typ “Services” en open de app “Services”. Zoek in de lijst naar “Windows Update” en klik met de rechtermuisknop op deze service. Selecteer “Opnieuw starten” en wacht tot de service is herstart. Probeer vervolgens de updates opnieuw te installeren.

3. Windows Update-foutcode 0x80070003

De foutcode 0x80070003 geeft aan dat er een probleem is met het downloaden van de updates. Dit kan optreden als er een tijdelijke bestandsfout is of als er onvoldoende schijfruimte beschikbaar is.

Om deze fout op te lossen, kun je proberen de Windows Update-cache te wissen. Ga naar het Startmenu, typ “Opdrachtprompt” en klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” om “Als administrator uitvoeren” te selecteren. Typ vervolgens het volgende commando: net stop wuauserv. Hiermee stop je de Windows Update-service. Ga vervolgens naar de map “C:\Windows\SoftwareDistribution” en verwijder alle bestanden en mappen in deze map. Typ tenslotte het commando net start wuauserv om de Windows Update-service opnieuw te starten. Probeer nu de updates opnieuw te installeren.


Met deze oplossingen kun je veelvoorkomende fouten bij het installeren van Windows-updates aanpakken. Het is belangrijk om regelmatig updates te installeren om ervoor te zorgen dat je systeem veilig en optimaal blijft werken. Als je echter nog steeds problemen ondervindt of meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven