Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Energiebeheer voor je Synology NAS: belangrijke voordelen

Als eigenaar van een Synology NAS (Network Attached Storage) is het essentieel om te begrijpen hoe je energiebeheer kunt optimaliseren om zowel kosten te besparen als milieuvriendelijker te opereren. Door bewust om te gaan met het energieverbruik van je NAS, kun je niet alleen de levensduur van je apparaat verlengen, maar ook profiteren van diverse voordelen op lange termijn.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Efficiënt energieverbruik

Energiebeheer voor je Synology NAS biedt belangrijke voordelen, waaronder het verminderen van je energiekosten en het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Door de energie-instellingen van je NAS te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat het apparaat alleen actief is wanneer dat nodig is. Dit betekent dat de NAS in slaapstand gaat wanneer deze niet in gebruik is, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn.

Automatische slaapstand

Met het energiebeheer van je Synology NAS kun je een automatische slaapstand instellen. Dit houdt in dat de NAS na een bepaalde periode van inactiviteit overschakelt naar een energiebesparende modus. Op deze manier wordt onnodig energieverbruik voorkomen en blijft de NAS alleen actief wanneer er daadwerkelijk data wordt uitgewisseld.

Langere levensduur van je NAS

Een ander belangrijk voordeel van effectief energiebeheer is dat het de levensduur van je Synology NAS kan verlengen. Door de belasting op de hardware te verminderen wanneer de NAS niet in gebruik is, worden slijtage en oververhitting voorkomen. Dit kan resulteren in een betrouwbare werking van je NAS gedurende een langere periode, waardoor je kosten bespaart op reparaties en vervangingen.

Regelmatig onderhoud

Door regelmatig het energieverbruik van je Synology NAS te monitoren en aan te passen waar nodig, kun je ervoor zorgen dat het apparaat optimaal presteert. Het uitvoeren van software-updates en het controleren van de ventilatie zorgen ervoor dat je NAS efficiënt blijft werken en minder snel aan slijtage onderhevig is.

Verbeterde prestaties

Naast kostenbesparingen en een langere levensduur kan effectief energiebeheer ook leiden tot verbeterde prestaties van je Synology NAS. Door de energie-instellingen te optimaliseren, kun je de beschikbare middelen van de NAS efficiënter benutten, wat resulteert in snellere gegevensoverdrachten en betere algehele prestaties.

Geautomatiseerde taken

Met energiebeheerfuncties kun je geautomatiseerde taken instellen op je Synology NAS, zoals het plannen van back-ups en het uitvoeren van systeemonderhoud op specifieke tijdstippen. Door deze taken te automatiseren, kun je de efficiëntie van je NAS maximaliseren en ervoor zorgen dat deze optimaal presteert wanneer dat nodig is.


Concluderend biedt energiebeheer voor je Synology NAS belangrijke voordelen, waaronder kostenbesparingen, een langere levensduur van je apparaat en verbeterde prestaties. Door bewust om te gaan met het energieverbruik van je NAS en de energie-instellingen te optimaliseren, kun je profiteren van deze voordelen op lange termijn.

Wil je meer weten over hoe je energiebeheer kunt implementeren voor je Synology NAS? Neem contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven