Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Een update voor Synology DSM uitvoeren: simpele gids

Als Synology-gebruiker is het essentieel om regelmatig updates uit te voeren voor DiskStation Manager (DSM) om de beveiliging te verbeteren, nieuwe functies te krijgen en de algehele prestaties van je NAS te optimaliseren. In deze simpele gids zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een update voor Synology DSM kunt uitvoeren.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Controleer de huidige DSM-versie

Voordat je begint met de update, is het belangrijk om te controleren welke versie van DSM momenteel op je Synology NAS draait. Dit kun je doen door in te loggen op DSM en naar het Control Panel te gaan. Klik vervolgens op ‘Update & Restore’ en selecteer ‘DSM Update’. Hier zie je de huidige versie van DSM die geïnstalleerd is.

Stap 2: Download de nieuwste DSM-update

Ga naar de officiële Synology-website en zoek naar de nieuwste versie van DSM die beschikbaar is voor jouw NAS-model. Download het updatebestand naar je computer en onthoud waar je het hebt opgeslagen.

Stap 3: Start de updateprocedure

Keer terug naar het DSM Control Panel en ga naar ‘Update & Restore’. Klik op ‘DSM Update’ en selecteer ‘Manual DSM Update’. Klik op ‘Bladeren’ en selecteer het gedownloade updatebestand. Klik vervolgens op ‘Update Now’ om de update te starten.

Stap 4: Wacht geduldig tot de update is voltooid

De updateprocedure kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de update en de snelheid van je internetverbinding. Zorg ervoor dat je NAS tijdens het updateproces niet wordt uitgeschakeld of onderbroken. Eenmaal voltooid, zal je NAS automatisch opnieuw opstarten met de bijgewerkte versie van DSM.

Stap 5: Controleer of de update succesvol was

Na het opnieuw opstarten van je NAS, log je opnieuw in op DSM en controleer je of de nieuwe versie correct is geïnstalleerd. Ga naar het Control Panel en bekijk de DSM-versie om te bevestigen dat de update succesvol was.


Door regelmatig updates uit te voeren voor Synology DSM, zorg je ervoor dat je NAS optimaal presteert en beschermd blijft tegen beveiligingsrisico’s. Volg deze simpele gids en blijf up-to-date met de nieuwste functies en verbeteringen!

Met deze eenvoudige stappen kun je probleemloos een update voor Synology DSM uitvoeren en profiteren van de nieuwste mogelijkheden die je NAS te bieden heeft. Vergeet niet om regelmatig te controleren op updates en deze tijdig uit te voeren om de veiligheid en prestaties van je Synology NAS te waarborgen.

Blijf op de hoogte van toekomstige updates en geniet van een soepele ervaring met je Synology NAS door deze simpele gids te volgen en je DSM regelmatig bij te werken.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven