Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Bestandssynchronisatie met Synology Drive: stapsgewijze uitleg

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!


Bestandssynchronisatie is een essentiële functie voor veel gebruikers, vooral in een tijd waarin we steeds meer afhankelijk zijn van digitale bestanden. Synology Drive is een krachtige oplossing die je in staat stelt om je bestanden te synchroniseren tussen verschillende apparaten en locaties. In dit artikel zullen we je een stapsgewijze uitleg geven over hoe je bestandssynchronisatie kunt instellen met Synology Drive.

Stap 1: Installatie van Synology Drive

Om te beginnen met bestandssynchronisatie met Synology Drive, moet je eerst de software installeren op je Synology NAS. Ga naar de Package Center-app op je NAS en zoek naar “Synology Drive”. Klik op “Installeren” om de installatie te starten. Zodra de installatie is voltooid, kun je de Synology Drive-app openen.

Stap 2: Configuratie van Synology Drive

Na het openen van de Synology Drive-app, word je gevraagd om in te loggen met je Synology-account. Als je nog geen Synology-account hebt, kun je er een aanmaken door de instructies op het scherm te volgen. Zodra je bent ingelogd, kun je beginnen met het configureren van Synology Drive.

Om bestandssynchronisatie in te schakelen, moet je eerst een synchronisatietaak maken. Klik op “Nieuwe synchronisatietaak maken” en volg de instructies op het scherm. Je kunt aangeven welke mappen je wilt synchroniseren en met welke apparaten je wilt synchroniseren. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen selecteert en klik op “Voltooien” om de synchronisatietaak op te slaan.

Stap 3: Synchronisatie van bestanden

Na het configureren van de synchronisatietaak, zal Synology Drive beginnen met het synchroniseren van de geselecteerde bestanden. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de bestanden en de snelheid van je internetverbinding. Zorg ervoor dat je NAS is ingeschakeld en verbonden met het internet om de synchronisatie te voltooien.

Je kunt de voortgang van de synchronisatie controleren door naar de Synology Drive-app te gaan en de synchronisatietaak te selecteren. Hier kun je zien welke bestanden worden gesynchroniseerd en of er eventuele fouten zijn opgetreden tijdens het proces.

Stap 4: Toegang tot gesynchroniseerde bestanden

Na het voltooien van de bestandssynchronisatie, kun je toegang krijgen tot je gesynchroniseerde bestanden vanaf elk apparaat dat is verbonden met je Synology Drive-account. Dit kan een computer, smartphone of tablet zijn. Open gewoon de Synology Drive-app op het apparaat en log in met je Synology-account.

Je zult al je gesynchroniseerde mappen en bestanden zien en je kunt ze openen, bewerken en delen zoals je gewend bent. Eventuele wijzigingen die je aanbrengt in een gesynchroniseerd bestand worden automatisch bijgewerkt op al je apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot de meest recente versie van je bestanden.

Conclusie

Bestandssynchronisatie met Synology Drive is een handige en betrouwbare manier om je bestanden up-to-date en toegankelijk te houden op al je apparaten. Met de stapsgewijze uitleg in dit artikel kun je eenvoudig aan de slag gaan met Synology Drive en profiteren van de voordelen van bestandssynchronisatie.

Heb je hulp nodig bij het instellen van Synology Drive of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team staat klaar om je te assisteren en je te helpen bij het optimaliseren van je bestandssynchronisatieproces.


Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven