Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Adobe Photoshop loopt vast: Hoe te herstellen

Adobe Photoshop is een krachtige softwaretool die veel gebruikt wordt door professionals en hobbyisten voor het bewerken van afbeeldingen. Helaas kan het soms voorkomen dat Photoshop vastloopt, wat frustrerend kan zijn als je midden in een project zit. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen en Photoshop weer soepel te laten werken.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Stap 1: Sluit onnodige programma’s af

Een van de meest voorkomende redenen waarom Photoshop vastloopt, is omdat er te veel andere programma’s tegelijkertijd draaien. Dit kan leiden tot een gebrek aan systeembronnen, waardoor Photoshop niet goed kan functioneren. Sluit daarom alle onnodige programma’s af voordat je Photoshop opent. Dit kan helpen om het probleem op te lossen.

Stap 2: Controleer de systeemvereisten

Controleer of je systeem voldoet aan de minimale systeemvereisten van Adobe Photoshop. Als je computer niet krachtig genoeg is, kan dit leiden tot prestatieproblemen en crashes. Zorg ervoor dat je computer voldoende RAM-geheugen, vrije schijfruimte en een krachtige grafische kaart heeft om Photoshop soepel te laten draaien.

Stap 3: Werk Photoshop bij

Als je een oudere versie van Photoshop gebruikt, kan het zijn dat er bugs en compatibiliteitsproblemen zijn die kunnen leiden tot vastlopen. Zorg ervoor dat je de nieuwste updates en patches voor Photoshop hebt geïnstalleerd. Deze updates bevatten vaak bugfixes en verbeteringen die de stabiliteit van het programma kunnen verbeteren.

Stap 4: Controleer op beschadigde bestanden

Beschadigde bestanden kunnen ook leiden tot crashes in Photoshop. Controleer of je bestanden niet beschadigd zijn door ze te openen in een ander programma of door ze te kopiëren naar een andere locatie op je computer. Als de bestanden zonder problemen kunnen worden geopend en bewerkt in een ander programma, kan het zijn dat er iets mis is met de Photoshop-instellingen of de installatie zelf.

Stap 5: Reset Photoshop-instellingen

Als het probleem aanhoudt, kun je proberen om de Photoshop-instellingen te resetten naar de standaardwaarden. Dit kan helpen om eventuele corrupte instellingen of voorkeuren te herstellen die het programma kunnen laten vastlopen. Houd er rekening mee dat het resetten van de instellingen alle aangepaste voorkeuren en instellingen zal verwijderen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt voordat je deze stap uitvoert.

Stap 6: Verwijder en herinstalleer Photoshop

Als geen van de bovenstaande stappen het probleem heeft opgelost, kan het nodig zijn om Photoshop volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit kan helpen om eventuele beschadigde bestanden of instellingen te verwijderen die het programma kunnen laten vastlopen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van je bestanden voordat je Photoshop verwijdert, zodat je ze niet kwijtraakt.


Adobe Photoshop loopt vast: Hoe te herstellen is een veelvoorkomend probleem waar veel gebruikers mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen en Photoshop weer soepel te laten werken. Door onnodige programma’s af te sluiten, de systeemvereisten te controleren, Photoshop bij te werken, beschadigde bestanden te controleren, de instellingen te resetten en Photoshop opnieuw te installeren, kun je vaak het probleem oplossen en weer aan de slag gaan met je creatieve projecten.

Heb je nog steeds problemen met Adobe Photoshop? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. Ons team van experts staat klaar om je te assisteren en te helpen bij het oplossen van alle Photoshop-gerelateerde problemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven