Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 4.9/5
5/5

Mijn PC Rework

/ PC Rework .

Aanpakken van de ‘Internal Server Error’ in WordPress

WordPress is een populair content management systeem dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om websites te maken en te beheren. Het is een krachtig platform met veel functionaliteiten, maar soms kunnen er fouten optreden die het normale functioneren van je website belemmeren. Een van de meest voorkomende fouten die WordPress-gebruikers kunnen tegenkomen, is de ‘Internal Server Error’.

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer: 085 225 00 40 of stuur een e-mail naar info@pcrework.nl. We staan klaar om je te assisteren!

Wat is de ‘Internal Server Error’ in WordPress?

De ‘Internal Server Error’ is een algemene foutmelding die aangeeft dat er iets mis is gegaan, maar niet specifiek aangeeft wat het probleem veroorzaakt. Dit kan frustrerend zijn voor website-eigenaren, omdat het lastig kan zijn om de exacte oorzaak van de fout te achterhalen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze fout aan te pakken en je website weer operationeel te maken.

Stappen om de ‘Internal Server Error’ aan te pakken

1. Controleer je .htaccess-bestand

Het .htaccess-bestand is een configuratiebestand dat de serverinstructies bevat voor het verwerken van verzoeken op je website. Een corrupt .htaccess-bestand kan de ‘Internal Server Error’ veroorzaken. Je kunt dit bestand vinden in de hoofdmap van je WordPress-installatie. Probeer het bestand tijdelijk te hernoemen naar bijvoorbeeld .htaccess_old en controleer of de fout nog steeds optreedt. Als de fout verdwijnt, kun je proberen om een nieuw .htaccess-bestand te genereren via de instellingen van WordPress.

2. Controleer je plugins en thema’s

Soms kunnen incompatibele plugins of thema’s de ‘Internal Server Error’ veroorzaken. Schakel alle plugins uit door via FTP toegang te krijgen tot je WordPress-installatie en de map wp-content/plugins te hernoemen. Controleer vervolgens of de fout is opgelost. Als dat het geval is, activeer dan één voor één je plugins totdat je de boosdoener hebt gevonden. Doe hetzelfde met je thema door tijdelijk terug te schakelen naar een standaard WordPress-thema.

3. Verhoog de geheugenlimiet

Soms kan de ‘Internal Server Error’ worden veroorzaakt door een te lage geheugenlimiet op je server. Je kunt proberen om de geheugenlimiet te verhogen door de volgende regel code toe te voegen aan het wp-config.php-bestand van je WordPress-installatie:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '256M');

Dit zal de geheugenlimiet verhogen naar 256 megabytes, wat vaak voldoende is om de fout te verhelpen.

Conclusie

Het aanpakken van de ‘Internal Server Error’ in WordPress kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste stappen en methoden kun je deze fout vaak snel oplossen en je website weer operationeel maken. Door het controleren van je .htaccess-bestand, het uitschakelen van plugins en thema’s, en het verhogen van de geheugenlimiet, kun je veelvoorkomende oorzaken van deze fout aanpakken.

Als je nog steeds problemen ondervindt met de ‘Internal Server Error’ in WordPress, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het oplossen van deze en andere WordPress-gerelateerde problemen.

Wist u dat?

Wist u dat onze expertise zich uitstrekt over een breed scala aan IT-domeinen? We zijn bijzonder bedreven in Microsoft 365, waardoor we bedrijven kunnen helpen hun productiviteit te maximaliseren. Daarnaast hebben we een diepgaand begrip van WordPress, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte websites te creëren en te onderhouden. Onze kennis van hosting zorgt ervoor dat uw online aanwezigheid altijd soepel draait. Bovendien zijn we experts in het opzetten van robuuste back-upstrategieën om uw gegevens veilig te houden. En natuurlijk staat beveiliging centraal in alles wat we doen, zodat uw systemen en data altijd beschermd zijn.

Frank Koper. Cashtools vof
Lees verder
Eindelijk na drie dagen aansukkelen, drie keer Ziggo bellen, twee keer een IT kerel die niet terug belt het probleem in 5 minuten opgelost. En duidelijk advies gegeven.
J. van Wijk
Lees verder
Je bent geen nummer maar een klant die door een persoonlijke benadering op vakkundige wijze geholpen wordt.
Melis Sa
Lees verder
Onze computer op de zaak zijn door pc rework op afstand helemaal in orde gemaakt .En als er wat is kan je ze zo bellen .
Arie Algra
Lees verder
Ik heb als zeer prettig ervaren en de persoon was m.i.zeer deskundig.
Belinda
Lees verder
Zeer attent , geduldig en behulpzaam! Is aanrader. mvg.Belinda
Jan Lensink
Lees verder
Snelle deskunge maar vooral een zeer beleefde afhandeling van mijn probleem
Waslander
Lees verder
Snelle reactie op verzoek en uitermate kundige oplossing. Perfect👍
Gonny Burgers
Lees verder
Gewoon heel erg goed, deskundig en vriendelijk
van Wijtvliet
Lees verder
Geen enkel kritiek punt, vlotte bediening, vakkundige reparatie en prijs kwaliteit verhouding op orde.
Sandra Dijkhof
Lees verder
Het probleem was zo gevonden en ook direct opgelost. Zeer tevreden; een echte aanrader!
Ton Wallaart
Lees verder
Goed geholpen. alles opgelost en een nieuwe harddisk!

Waarom PC Rework?

Hulp op afstand

Door middel van hulp op afstand kunnen we nagenoeg elk probleem aanpakken.

WordPress & Hosting

Wilt u een nieuwe website laten maken, hosting regelen of heeft u een helpdesk nodig? Neem gerust contact met ons op.

Microsoft 365

Overweegt uw bedrijf de overstap naar de cloud? Neem contact op voor een kosteloos adviesgesprek.

Scroll naar boven